Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 22 & 26 Νοέμβρη 2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 22 Νοεμβρίου 2013 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Επανεξέταση διάθεσης εκπαιδευτικού ΠΕ-20/ Πληροφορικής

2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

3. Ορισμός προϊσταμένης Νηπιαγωγείου

4. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ-70/Δασκάλων

5. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

6. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής και ΠΕ-19/

Πληροφορικής

Στο πρώτο θέμα επανεξετάσθηκε η διάθεση του εκπαιδευτικού ΠΕ-20 Βουρλάκου Μιχαήλ μετά από εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου κ. Μπλέκα Βασιλικής και τοποθετήθηκε από δύο (2) ώρες στα Δημοτικά σχολεία 3ου Σάμου και Βαθέος (ομόφωνα).

Ως δεύτερο θέμα ήταν η αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ-60/ Νηπιαγωγών, ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής και ΠΕ-19/ Πληροφορικής (ομόφωνα).

Ως τρίτο θέμα ήταν η τοποθέτηση της Λάλα Όλγας, ως προϊσταμένης στο Νηπιαγωγείο Λέκκας (ομόφωνα).

Στο τέταρτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ/Δασκάλων, Κωστοπούλου Μαρία, στο Δ.Σ. Πυθαγορείου. Επειδή η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού αφορούσε το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου, όπου υπηρετώ ως Δ/ντής, δεν συμμετείχα στο συγκεκριμένο θέμα.

Στο πέμπτο θέμα έγινε ομόφωνα η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε εκπαιδευτικό ΠΕ-19/Πληροφορικής.

Στο έκτο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής, Νικολαΐδης Δημήτριος και ΠΕ-19/Πληροφορικής, Πανούσος Χρίστος στο 1ο Δ.Σ. Σάμου (ΕΑΕΠ) (ομόφωνα).

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26 Νοεμβρίου 2013, τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-60/Δασκάλων Φιλίππου Γραμματική στο Δημοτικό σχολείο Λέκκας μετά από άδεια ανατροφής και συζητήθηκαν και οι προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων για την συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά:

1. Το επίδομα των υπεύθυνων στα Ολοήμερα σχολεία, περιμένουν την εγκύκλιο από το Υπουργείο παιδείας και θα δοθεί αναδρομικά στους εκπαιδευτικούς.

2. Τις ανακλήσεις των διαθέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας, που είχαν διατεθεί από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Σάμου στην Α/θμια και έχουν πάρει απόσπαση εκτός ΠΥΣΔΕ, συμφώνησα να γίνουν, εφόσον καλυφθούν οι αντίστοιχες κενές θέσεις, που θα δημιουργηθούν, από τη Β/θμια Εκπ/ση.

3. Τις αποσπάσεις ειδικοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου σε άλλα ΠΥΣΠΕ, πρότεινα να τις δούμε ανά ειδικότητα. Εφόσον κάποιοι συνάδελφοι μπορούν να αποδεσμευθούν από τους Δ/ντές των σχολείων ή αν διατεθούν εκπ/κοί από τη Β/θμια εκπ/ση για να συμπληρώσουν τα ωράριά τους, μπορούν να φύγουν.

4. Τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολείων ο Δ/ντής εκπ/σης μας ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόταση για συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου/νηπιαγωγείου στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, εκτός της αναβάθμισης από 6/θέσιο σε 7/θέσιο του Δ.Σ. Βαθέος.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: