Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ ψήφισαν ομόφωνα την περικοπή του εφάπαξ! Αιδώς… Αχρείοι!

Καμαρώστε τα… καμάρια μας, τους «εκπροσώπους» μας στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών μας ταμείων! Ιδιαίτερα αυτόν του ΠΑΜΕ, που το κόμμα του κόπτεται για «το δίκιο του εργάτη». Έφθασε στην e-Πύλη Εκπαίδευσης καταγγελία 30 θιγομένων, που μας έκανε να φρικάρουμε! Διαβάστε τι λέει και ρίξτε δέκα φάσκελα στη μούρη σας, που τους εκλέξατε!

Λέει λοιπόν το κείμενο της καταγγελίας μεταξύ άλλων:

«Στις 11 Σεπτέμβρη 2013, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Το ΤΠΔΥ, που χορηγεί το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους) και μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησε ήταν και η αποδοχή ή η απόρριψη των ενστάσεων εκείνων των συνταξιούχων  που εισέπραξαν από αυτό το ταμείο μέχρι και 42% πετσοκομμένο το εφάπαξ τους!!!

Πρόκειται για συνταξιούχους από το 2010 και μετά, που ενώ το ταμείο όφειλε να τους χορηγήσει άμεσα όλο το εφάπαξ, με βάση τα ισχύοντα την ημερομηνία και το έτος συνταξιοδότησής τους, αλλά παρ΄ όλα αυτά  όχι μόνο δεν το κατέβαλλε αμέσως αλλά το καθυστέρησε για τρία χρόνια ψηφίζοντας ταυτόχρονα νόμους το 2011 και το 2012 για αναδρομική περικοπή του εφάπαξ σε συνταξιούχους που τους χρωστούσε ολόκληρο το εφάπαξ!!!

Και η απόφαση της συνεδρίασης, όπως καταγράφεται στη σελίδα 19 των πρακτικών:
«Το Δ.Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση απορρίπτει Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α τις ενστάσεις-προσφυγές των ανωτέρω, για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση της Υπηρεσίας» !!!

Στη συνεδρίαση αυτή, εκτός από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, συμμετείχαν δυο εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, ένας εκπρόσωπος του ΤΠΟΕΚΕ, ένας εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μια εκπρόσωπος της ΠΟΠΟΚΠ και μια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΤΠΔΥ. (Τα ονόματά τους μπορείτε να τα δείτε στο τέλος αυτού του άρθρου στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης).

Αυτοί οι λοιπόν οι «εκπρόσωποι των εργαζομένων»  ψήφισαν ενάντια στο εξόφθαλμο δίκαιο των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Ψήφισαν μαζί με τους κυβερνητικούς, ως κυβερνητικότεροι των κυβερνητικών εκπροσώπων. Ψήφισαν δηλαδή υπέρ των αναδρομικών περικοπών του εφάπαξ!!!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν άμεσα είναι:
- Οι οργανώσεις που εκπροσωπούνται από τους προαναφερόμενους «εκπροσώπους», τους έδωσαν τέτοια εντολή;
- Αν δεν τους έδωσαν τέτοια εντολή, ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για τα… κατορθώματά τους;
- Αν ενημερώθηκαν ποια μέτρα πήραν εναντίον τους και πώς επανόρθωσαν με έγγραφό τους στο ΤΠΔΥ;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 36ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
της 11ης Σεπτεμβρίου 2013

Στην πρώτη σελίδα αναφέρει:
«Αθήνα σήμερα την 11η Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική Συνεδρίαση το  Διοικητικό Συμβούλιο στην έδρα του Ταμείου, στην οδό Σταδίου 31, 6ος όροφος με θέματα: …………………………………..

Παρακάτω αναφέρει συμμετέχοντες σ΄ αυτή τη συνεδρίαση, μεταξύ αυτών αναφέρει και τους παρακάτω εκπροσώπους:

Μιχαήλ Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Δ.Σ.
Σωτηρία Δάλλα, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος ΑΔΕΔΥ
Αντώνης Αντωνάκος, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος ΑΔΕΔΥ
Γεώργιος Σελής, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος ΤΠΟΕΚΕ
Γεώργιος Παπαδούδης, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος ΠΟΕ/ΟΤΑ (Μπράβο στο καμάρι της… εργατιάς  : -)
Περσεφόνη Περιστέρη, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος ΠΟΠΚΠ
Παρθένα Πελαγίδη, μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΤΠΔΥ

και στη σελίδα 19 αναφέρει ότι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α απορρίπτουν τις ενστάσεις που λέει η καταγγελία των θιγομένων συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν απορούμε για την άθλια πράξη των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ γιατί είναι γνωστός ο αντεργατικός ρόλος αυτών των παρατάξεων. Για τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ όμως και για το ΚΚΕ στο οποίο ανήκει ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λυπούμαστε και λέμε «Αιδώς… Αχρείοι!!!».

* * *

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ για το σκοπό αυτό έχει συντάξει σχετικό κείμενο – πρότυπο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (δείτε εδώ) το οποίο οι συνταξιούχοι του ταμείου συμπληρώνουν και τα καταθέτουν προκειμένου το ΔΣ του ταμείου να αποφασίσει σχετικά.

Δείτε και τα αποσπάσματα του πρακτικού:

tpdy2

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: