Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

MY SCHOOL - BIG BROTHER SCHOOL EDITION

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όσα συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα. Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο νοσηρής φαντασίας. Πολιτική ηγεσία δηλώνει υπερήφανα πως θέλει όλη τη ''δόξα'' για να απολύσει γιατρούς. Βουλευτής της συγκυβέρνησης δηλώνει ανερυθρίαστα πως τα 5.500 ευρώ καθαρά μηνιαία, δίχως τις προσαυξήσεις μιας σειράς προνομίων (κινητό, αυτοκίνητο, συνοδούς ασφαλείας, ατέλεια ταχυδρομική, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια κλπ) δεν αρκούν για να ζήσει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Σε μια κοινωνία που η ανεργία φλερτάρει με το 30%. Και βέβαια από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, της αντιπολίτευσης, δεν κατέθεσαν πρόταση μείωσης, έστω και συμβολικής της μηνιαίας αποζημίωσής τους. Δεν είναι λαϊκισμός η απαίτηση μείωσης του μισθού των εκπροσώπων μας. Αλλά οποιαδήποτε μείωση ή διάθεση ελέγχου των οικονομικών δαπανών του κράτους για τα προνόμιά τους, σίγουρα θα αποτελούσε, έστω συμβολικά, μια κίνηση κατανόησης, ακόμα και αν την επέλεγαν για επικοινωνιακούς λόγους.

Αλλά δεν είναι αυτό το κεντρικό θέμα της ανάρτησης. Σε όσα παράδοξα συμβαίνουν καθημερινά, στο χώρο της εκπαίδευσης ζούμε το απόλυτο ΧΑΟΣ. Αποσπάσεις ειδικοτήτων στα μέσα Νοεμβρίου, ελλείψεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, αδυναμία λειτουργίας Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, εθελοντική υπερεργασία δασκάλων και ειδικοτήτων για την κάλυψη του ωραρίου των Δημοτικών διευρυμένου ωραρίου και δεν έχει τέλος η παράνοια. 

Και σε όλα αυτά, μέσα στο απόλυτο χάος, ΔΙΧΩΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ, φέρνουν τη βάση myschool. Μέχρι και χάρτη τοποθεσίας των σχολείων μας έφτιαξαν! Και ρωτάω, γιατί; Για να μην χάνουμε τα σχολεία μας πηγαίνοντας εκεί καθημερινά; Μήπως για να μας βάλουν και τσιπάκι ελέγχου άφιξης και αποχώρησης; Μήπως για να τα βρίσκουν ευκολότερα οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης στους ελέγχους τους; Πραγματικά μπαίνω σε πειρασμό να βάλω την ''καρφίτσα'' του χάρτη είκοσι μέτρα πιο κάτω, στη θάλασσα κάτω από το σχολείο, γιατί σοβαρά δεν μπορώ να τους αντιμετωπίσω. 

Ζητάνε προσωπικά δεδομένα των μαθητών ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Είναι πλήρης καταγραφή ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ που καταργεί το δικαίωμα του ατόμου και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ένας δ/ντής ή το υπουργείο στις ποινές που έχουν επιβληθεί σε έναν μαθητή εφ' όρου ζωής; Είναι δυνατόν να θέλουν να γνωρίζουν τη γλώσσα ομιλίας του γονέα/κηδεμόνα; Πολλά μικρά και μεγαλύτερα βρίσκουμε όλοι κοιτάζοντας τη βάση δεδομένων, που αν μη τι άλλο ξαφνιάζουν και φοβίζουν για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και το σεβασμό της προσωπικότητας. 

Τέλος, μιας και όλοι μας βρίσκουμε τις ίδιες αδυναμίες, πηγαίνοντας να πατήσεις επιβεβαίωση όσων στοιχείων καταχώρησες, σου βγάζει ένα μήνυμα σε αναδυόμενο παράθυρο: ''Σήμερα 15/11/2013 το σύνολο των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας μου έχει ενημερωθεί σχετικά με την υποχρέωσή τους (βάσει των σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών του ΥΠΑΙΘ) για καταχώριση των απαιτούμενων δεδομένων στο σύστημα και για την διαδικασία «Επιβεβαίωση Δεδομένων» την 1η και 15η κάθε μήνα, ενώ έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τις περιπτώσεις μη συμμορφούμενων Σχολικών Μονάδων. Επιπλέον, επιβεβαιώνω ότι το σύνολο των δεδομένων που οφείλω να καταχωρίζω είναι πλήρη και ορθά'', το οποίο ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ. ΌΧΙ, δεν ξέρω την εγκύκλιο και τις οδηγίες. ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΕ

Συνάδελφοι, το θέμα πρέπει να τεθεί από τα πρωτοβάθμια συνδικάτα στην ομοσπονδία και να κινηθούν διαδικασίες νομικής προσβολής της διαδικασίας και προστασίας όσων κληθούν να λογοδοτήσουν σε αγωγές και μηνύσεις των γονέων. Αναρωτιέμαι από χθες με ποιό δικαίωμα θα γνωστοποιήσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΣΧΕΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τα παιδιά του σχολείου μου. 


ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Ουδατζής Νίκος

ΠΕ60 Νηπιαγωγός 

2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: