Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τι λέει η ΔΟΕ για σχολικό σύμβουλο που διοργανώνει σεμινάριο την Ημέρα εορτασμού στα σχολεία του Πολυτεχνείου

Απάντηση στο ερώτημα του Συλλόγου Λεχαινών για την απόφαση Σχολικού Συμβούλου για πραγματοποίηση σεμιναρίων την ημέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σε απάντηση του ερωτήματος του Συλλόγου σας εάν είναι νομικά σύμφωνη η επιλογή της Παρασκευής 15ηςΝοεμβρίου 2013 και οι ώρες 12:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. για πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από το Σχολικό Σύμβουλο της 5ης Π.Δ.Ε. Ηλείας σας απαντάμε ότι η ανωτέρω επιλογή ημέρας και ώρας δεν είναι παράνομη και εντάσσεται μέσα στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα εξής:

  • Στο χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται οι εορταστικές- επετειακές εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Θεωρούμε ότι οι ημέρες ιστορικής μνήμης πρέπει να είναι σεβαστές από όλους και πέρα από τη νομιμότητα υπάρχει το ηθικό και ιστορικό κομμάτι το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε.

  • Στις 15 Νοεμβρίου και ημέρα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες της χώρας εορταστικές – επετειακές εκδηλώσεις και στη συνέχεια οι προετοιμασίες για τις υπόλοιπες δράσεις τιμής και μνήμης για τον αντιδικτατορικό αγώνα που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.

Καλούμε το Σχολικό Σύμβουλο σεβόμενο τις ημέρες ιστορικής μνήμης να πραγματοποιήσει το σεμινάριο οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα αρκεί αυτή να εντάσσεται στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. 

Σεβόμαστε τη νομιμότητα, όμως, σεβόμαστε και την ιστορική μνήμη και τα μηνύματα διαφύλαξης της δημοκρατίας και της ενότητας του λαού μας που πηγάζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: