Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πώς η μειοψηφία γίνεται πλειοψηφία… Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ: 29 Οκτώβρη, 8 & 11 Νοέμβρη 2013

Την Παρασκευή, 25 Οκτώβρη, η νηπιαγωγός Ορφανίδου Σταματία τοποθετήθηκε (κατά πλειοψηφία) από το ΠΥΣΠΕ στο νηπιαγωγείο Παγώνδα, που ήταν η πρώτη της επιλογή. Η τοποθέτηση αυτή όμως δεν άρεσε στη μειοψηφία του ΠΥΣΠΕ (αιρετός ΔΑΚΕ + πρόεδρος ΠΥΣΠΕ) και στη συνεδρίαση της Τρίτης, 29 Οκτώβρη, με αλλαγή τοποθέτησης του ενός εκ των δύο τακτικών μελών του ΠΥΣΠΕ η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία… και η συνάδελφος βρέθηκε από το νηπιαγωγείο Παγώνδα στο Λιμάνι Καρλοβάσου.

Η τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση ήταν η εξής:

  1. Σύμφωνα με την απόφαση του ΠΥΣΠΕ στις 25/10/13 η εκπαιδευτικός ΠΕ-60 Ορφανίδου Σταματία τοποθετήθηκε στο νηπιαγωγείο Παγώνδα για τους λόγους που ανέφερα στο ενημερωτικό της προηγούμενης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, που μπορείτε να τους δείτε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html

  1. Πληροφορηθήκαμε από τον Πρόεδρο ότι υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει τροποποίηση απόφασης του ΠΥΣΠΕ. Όταν όμως ζήτησα να μας δείξει αυτή τη νομοθεσία που το αναφέρει, ότι δηλαδή μπορεί να γίνει τροποποίηση τοποθέτησης σε άλλη μονάδα χωρίς ένσταση του/της εκπαιδευτικού, δε μου δόθηκε κανένα έγγραφο.
  2. Επίσης μας ενημέρωσε ότι η απόφαση του ΠΥΣΠΕ θα σταλεί στην Περιφέρεια. Ζήτησα και η προηγούμενη απόφαση στις 25/10/13 να σταλεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όπως πιστεύω γίνεται με όλες τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.
  3. Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ απαξιώνει τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ με το να ζητά να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή του, αφού ως Δ/ντής Εκπ/σης μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, όπως έκανε με τις προηγούμενες αποφάσεις του.
  4. Εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (δήλωση προτίμησης-οικογενειακοί λόγοι) καταπατώνται από το υπηρεσιακό συμβούλιο από τη στιγμή που ζητά την τροποποίηση της απόφασης.
  5. Ζήτησα να σταλούν άμεσα τα λειτουργικά κενά των νηπιαγωγείων στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο να καλύψει τα κενά στη Σάμο.
  6. Πιστεύω ότι, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ δεν μας παρουσίασε το συγκεκριμένο νόμο που αναφέρει την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης και εφόσον οι αποφάσεις των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ στέλνονται στην Περιφέρεια, πρέπει λοιπόν να ενημερωθούμε από την Περιφερειακή Δ/ντρια Β. Αιγαίου για τη νομιμότητα της απόφασης.

Στη συνεδρίαση στις 8 Νοεμβρίου 2013 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Επανεξέταση διαθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ-05/Γαλλικής Γλώσσας και ΠΕ-

07/ Γερμανικής Γλώσσας

2. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

4. Παράταση δίμηνων αποσπάσεων

5. Λήξη διδακτικού ωραρίου ολοήμερου τμήματος 1ου Δ.Σ. Ραχών

6. Ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού ΠΕ-70

7. Ορισμός αναπληρωτών Δ/ντών σε σχολικές μονάδες.

Στο πρώτο θέμα έγιναν οι τροποποιήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ΠΕ-05/ Γαλλικής Γλώσσας Παπαγεωργίου Αιμιλίας, Παπαχρήστου Μαρίας και ΠΕ-07/ Γερμανικής γλώσσας Κρητικού Ερασμίας. Διαφώνησα με τις τροποποιήσεις των εκπαιδευτικών και ανέφερα ότι ισχύει η προηγούμενη τοποθέτησή μου που αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα πρέπει να τοποθετούνται το πολύ σε τρία (3) σχολεία.

Στο δεύτερο θέμα έγινε ομόφωνα η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε εκπαιδευτικό ΠΕ-60/Νηπιαγωγών.

Ως τρίτο θέμα ήταν η αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ-60/ Νηπιαγωγών (ομόφωνα)

Στο τέταρτο θέμα έγινε η παράταση των δίμηνων αποσπάσεων των νηπιαγωγών Δάλλα Ελένης, Τζήμα Γλυκερίας, Παντελέλη Περσεφόνης, Αλεξάνδρου Αγγελικής και Λάλα Όλγας που έληγε στις 12/11/13 έως τέλους του σχολικού έτους. Διαφώνησα με την παράταση των δίμηνων αποσπάσεων των νηπιαγωγών έως τέλους του σχολικού έτους.

Στο πέμπτο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα η αλλαγή λήξης του διδακτικού ωραρίου του ολοήμερου τμήματος του 1ου Δ.Σ. Ραχών, από 16:15 σε 16:05 λόγω εξυπηρέτησης των μαθητών από το λεωφορείο.

Ως έκτο θέμα ήταν η ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού ΠΕ-70 λόγω άδειας ανατροφής τέκνου.

Στο έβδομο θέμα έγινε ο ορισμός αναπληρωτών Δ/ντών σε σχολικές μονάδες.

Στη συνεδρίαση στις 11 Νοεμβρίου 2013 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-60 Νηπιαγωγού

2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

3. Επανεξέταση δίμηνων αποσπάσεων

4. Αίτημα 1ου Δ.Σ. Σάμου για κάλυψη κενού

5. Κάλυψη Εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής στο 1ο Δ.Σ. Σάμου

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκε ομόφωνα η εκπαιδευτικός ΠΕ-60 Μπερδέκλη Φωτεινή στο νηπιαγωγείο της Λέκκας, ενώ στο δεύτερο θέμα αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία της.

Ως τρίτο θέμα ήταν η επανεξέταση των δίμηνων αποσπάσεων που ανέφερα στο τέταρτο θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Αποφασίστηκε να επιστρέψει η κ. Λάλα Όλγα στην οργανική της θέση, ενώ για τις υπόλοιπες ισχύει η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ. Η τοποθέτηση μου ήταν η ίδια με την προηγούμενη συνεδρίαση (8/11/13), επειδή πρόκειται για το ίδιο θέμα. Δεν ήταν ξεχωριστό θέμα Η.Δ. του ΠΥΣΠΕ η τοποθέτηση της κ. Λάλα Όλγας. Αν ήταν θα είχα και διαφορετική τοποθέτηση.

Ως τέταρτο θέμα ήταν το αίτημα του 1ου Δ.Σ. Σάμου να παραμείνει η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο σχολείο τους μετά την επιστροφή εκπαιδευτικού από άδεια ανατροφής για να τριχοτομηθεί η Γ΄τάξη. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Ζήτησα να καλυφθεί το κενό από εκπαιδευτικό της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης.

Στο πέμπτο θέμα ήταν οι τροποποιήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής Χωματίδου Σοφίας και Αραμπατζή Γεωργίας για κάλυψη κενού Φυσικής αγωγής στο 1ο Δ.Σ. Σάμου. Διαφώνησα με τις τροποποιήσεις των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και να καλυφθεί το κενό από το Υπουργείο Παιδείας.

F Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο αιρετός της ΔΑΚΕ έχει ξεπεράσει πλέον και τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ! Ζήτησε να μην δίνονται όλα τα λειτουργικά κενά αλλά μόνο τα «αναγκαία» (!!!!), ανάλογα με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών που θα κάνει το Υπουργείο! Όταν δηλαδή διορίζεται ένας εκπαιδευτικός να δίνεται μόνο ένα κενό (που θα το επιλέγει το ΠΥΣΠΕ) και θα το δηλώνει -θέλοντας και μη- ο εκπαιδευτικός, στερώντας του έτσι το δικαίωμα της επιλογής. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι όχι μόνο έχει ταυτιστεί με τη Διοίκηση, αλλά και την έχει ξεπεράσει αγνοώντας εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών «για το καλό των νηπίων»...

F Το ερώτημα που τίθεται είναι: τώρα σκέφθηκαν το καλό των νηπίων; Όταν μέχρι σήμερα δεν έχουν σταλεί τα λειτουργικά κενά στο υπουργείο δεν σκέφθηκαν τα καλό των νηπίων; Τα υπόλοιπα νήπια – προνήπια των άλλων νηπιαγωγείων είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;

Δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που θίγονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα από άδικες και αδιαφανείς διαδικασίες, αγωνιζόμενοι με κάθε μέσο για δικαιοσύνη και ισονομία, σεβόμενοι πάντα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις περιμένουμε την εγκύκλιο από το Υπουργείο παιδείας. Σύμφωνα με το νόμο η αίτηση για μετάθεση γίνεται από 1-30 Νοεμβρίου κάθε έτους στις Διευθύνσεις και μπορεί να ανακληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Δικαίωμα μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει ένα έτος στην οργανική τους θέση μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Οι μεταθέσεις γίνονται μέσα στο μήνα Απρίλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Νοέμβριο πρέπει απαραίτητα, είτε επιθυμείτε να παραμείνετε στην περιοχή που διοριστήκατε είτε επιθυμείτε να μετατεθείτε σε άλλη περιοχή, να συμπληρώσετε εκτός από το έντυπο μετάθεσης και μία αίτηση οριστικής τοποθέτησης στην περιοχή που έχετε διοριστεί.

Όποιος δεν συμπληρώσει το έντυπο της μετάθεσης το Νοέμβριο (δεν δηλώνονται σχολεία, αλλά μόνο περιοχές μετάθεσης) τοποθετείται υποχρεωτικά από το ΠΥΣΠΕ στα κενά που μένουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων-τοποθετήσεων και ενδεχομένως να τοποθετηθεί σε σχολείο που δεν επιθυμεί. Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο εκπαιδευτικός που έχει τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί σε σχολείο που έχει τα περισσότερα μόρια.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: