Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και φούρνων: Κινητοποίηση για την υγεία στην Αθήνα στις 11/12-Συγκρότηση Δ.Σ.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Νοεμβρίου.

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα. Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων είχαν ως εξής: η Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πραγματικές προϋποθέσεις για προγραμματική συγκρότηση του προεδρείου, πρότεινε αναλογική συγκρότηση με συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Η Αγωνιστική Συσπείρωση επανέλαβε τη θέση της για αναλογική-αντιπροσωπευτική συγκρότηση. Η Κόντρα κατέθεσε κείμενο προγραμματικής συμφωνίας και δήλωσε ότι δεν βάζει υποψηφιότητα για καμία θέση του προεδρείου και δεν ψηφίζει κανέναν σε καμία θέση χωρίς προγραμματική συμφωνία.

Μετά τις σχετικές ψηφοφορίες, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Φώτης Μαντζώρος

Γραμματέας: Μαρίνα Ζαχαροπούλου

Αντιπρόεδρος: Περικλής Μανιώτης

Ταμίας: Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Μέλος: Μεταξία Δολιανίτη

Έγινε μερική παράδοση-παραλαβή του αρχείου και του ταμείου του Συλλόγου και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση για την Υγεία στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (βλ. και τη συνημμένη αφίσα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους).

Θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί η μετάβαση στην Αθήνα και για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας νωρίς το πρωί, πριν τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) και καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00).

Επίσης, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:15-16:15) για τα ολοήμερα τμήματα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των συναδέλφων με το πλοίο για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: