Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Μισθοδοσία σχολικών τροχονόμων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μετά από την ενημέρωση που είχαμε ότι 10.000 ευρώ παρακρατήθηκαν από την κατανομή των λειτουργικών εξόδων, προκειμένου να πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι δύο σχολικών μονάδων του νησιού. Με βάση το συγκεκριμένο γεγονός, του οποίου δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα, αλλά μας προβληματίζουν τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει, απευθύνουμε σε σας τον προβληματισμό μας και ζητάμε να δοθεί διαφορετική λύση:

1. Τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων οριακά επαρκούν για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες, πόσο μάλλον όταν αυτά ψαλιδίζονται προκειμένου να καλυφθούν και ανάγκες μισθοδοσίας.

2. Δεδομένου ότι και άλλα σχολεία έχουν αυξημένη επικινδυνότητα πρόσβασης, τι θα συμβεί αν ζητηθούν επιπλέον σχολικοί τροχονόμοι;

3. Ιδιαίτερα όταν οι οικονομική κατάσταση δείχνει ότι όλο και λιγότερα χρήματα δίνονται στα σχολεία, πόσο περισσότερο μπορούν να συρρικνωθούν οι αγορές υλικών και τα πάγια έξοδα;

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων από άλλους κωδικούς και όχι από τα λειτουργικά έξοδα, ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να εξασφαλίζονται απρόσκοπτα οι παροχές προς όλους τους μαθητές μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                               Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                  Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: