Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για τις εκλογές των Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας εμπιστεύθηκαν στο δύσκολο δρόμο του συλλογικού μας αγώνα, για ένα Σύλλογο που δε θα είναι γρανάζι κομματικών ή ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, αλλά θα αγωνίζεται και θα συγκρούεται με τις αντικοινωνικές πολιτικές προς όφελος ΟΛΩΝ.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες του προεδρείου και της εφορευτικής επιτροπής για την ανεκτίμητη βοήθειά τους στην εκλογική διαδικασία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποφασιστικά, με την ίδια ορμή και δύναμη, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες των ίδιων των εκπαιδευτικών να αλλάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη ζωή μας. Θεωρούμε μεγάλη νίκη την ψήφιση της πρότασής μας για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών από ενιαίο πίνακα (πρόταση που καταψήφισε μόνο ο αιρετός της ΔΑΚΕ), την ίδια στιγμή που ήταν άνευ προηγουμένου η προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης των συναδέλφων και δεσμευόμαστε ότι θα την προωθήσουμε και θα την υπερασπιστούμε με συνέπεια.
Εργαζόμαστε για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον κόσμο της δουλειάς και της μόρφωσης σήμερα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πέφτουν ευκολόπιστα θύματα των κάλπικων και εφήμερων επικοινωνιακών πολιτικών, αλλά να κοιτάζουν ξεκάθαρα ποιες θέσεις είναι αυτές που τελικά υπερασπίζονται το συμφέρον όλων σε βάθος χρόνου. Η πρόσφατη προσπάθεια αλλαγής του ονόματος της ΔΑΚΕ δεν καταφέρνει να κρύψει τη βαθιά συντηρητική Δεξιά που υπάρχει στο παρασκήνιο και που έχει την ευθύνη για μεγάλο μέρος από την τραγική κατάσταση της παιδείας μας (μηδενικοί διορισμοί, υποχρηματοδότηση, συνεχόμενες μειώσεις μισθών)…
Εμείς με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε σταθερά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για τη θέση του Δασκάλου στην κοινωνία ως φορέα ευρύτερης παιδείας, κοινωνικής αλλαγής, ανθρωπιάς και δημοκρατικής αντίληψης… Σ΄ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε όλοι εκεί!
Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αρζουμανίδη Άννα (2ο Σάμου), Δάλλη Μαρία (Δ.Σ. Χώρας),
Κακαγιάννης Αντώνης (Δ.Σ. Πυθαγορείου), Μπαρμπάκη Μαρία (Μ. Καρλοβασίου, Μουσικής), Παπαδήμου Δέσποινα (Νηπ. Χώρας), Πόθα Μαρία (2ο Σάμου - Αγγλικών),

Σταθάκης Κώστας (Δ.Σ. Κουμεΐκων), Τσιαμήτρου Ιφιγένεια (2ο Σάμου), Ψυκάκου Μαρία (2ο Σάμου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: