Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ: Τοποθέτηση φιλολόγου στη Γ' ΣΑΜΟΥ

 Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων καταγγέλλει τη διαδικασία τοποθέτησης της συναδέλφου Σοφίας Μπουτμπάρα, της οποίας μια απλή ανάγνωση και μόνο δημιουργεί (το λιγότερο) ερωτηματικά και στον πλέον καλοπροαίρετο συνάδελφο.

Η συνάδελφος φιλόλογος έχει προσληφθεί από τη Β’ φάση αναπληρωτών στη Γ’ Σάμου και παράτυπα από την αρχή τοποθετήθηκε στο ΓΕ.Λ. Αγίου Κηρύκου. Επισημαίνουμε εδώ ότι όταν παρουσιάστηκε η συνάδελφος στη ΔΙ.Δ.Ε. Σάμου, τα κενά δεν ήταν αναρτημένα, αλλά της γνωστοποιήθηκαν προφορικά. Στη συνέχεια, και ενώ, σύμφωνα και με τη ΔΙ.Δ.Ε. υπήρχαν κενά σε Ράχες, Εύδηλο, Άγιο Κήρυκο, η δήλωση προτίμησης της συναδέλφου (η οποία κατοικεί στις Ράχες) αγνοήθηκε παντελώς και τοποθετήθηκε στον Άγιο Κήρυκο.
Από την αρχή το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του σημείωσε τον παράνομο τρόπο με τον οποίο έγινε η τοποθέτηση της συναδέλφου και σε συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο (29/9/09) απαίτησε την επανατοποθέτησή της σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησής της. Ο προϊστάμενος δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα σε επόμενο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και ειδικά στην περίπτωση πρόσληψης νέων αναπληρωτών φιλολόγων, τους οποίους μας διαβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει.

Δυο εβδομάδες μετά ο προϊστάμενος, κατά την επίσκεψή του στα σχολεία της Ικαρίας (15-16/10) και αφού ρωτήθηκε δυο φορές για το θέμα της συναδέλφου, μας ενημερώνει ότι το θέμα των φιλολόγων στην Ικαρία έχει λήξει και ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα κενό, αφού το κενό του Ευδήλου καλύφθηκε με διαθέσεις και το κενό των Ραχών… εξαφανίστηκε(;).

Μια εβδομάδα μετά όμως το κενό των Ραχών επανεμφανίζεται, αφού σε επόμενη φάση αναπληρωτών προσλαμβάνεται άλλη συνάδελφος φιλόλογος, την πρόσληψη της οποίας προφανώς έχει αιτηθεί το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. λαμβάνονται υπόψη οι ενστάσεις της συναδέλφου Μπουτμπάρα Σοφίας και με ομόφωνη απόφαση τοποθετείται στις Ράχες (30/10). Όμως την Τετάρτη 4/10 το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. επανέρχεται και με νέα απόφαση (4 υπέρ, 1 κατά) τοποθετεί τη συνάδελφο ξανά στον Άγιο και τη συνάδελφο που προσλήφθηκε στην τελευταία φάση στις Ράχες.

Είναι προφανές ότι για τις δυο συναδέλφους που έχουν προσληφθεί σε διαφορετικές φάσεις δεν μπορεί να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια τοποθέτησης που αφορούν αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στην ίδια φάση. Εφόσον υπάρχει κενό, όφειλε το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. από την αρχή να τοποθετήσει τη συνάδελφο στις Ράχες με βάση τη δήλωση προτίμησης. Το κενό όμως αυτό εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν κατά περίπτωση, ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Απαιτούμε να επανεξεταστεί το ζήτημα, ώστε να υπάρξει άμεσα δίκαιη και νόμιμη λύση.


Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας


Πετράκης Βασίλης                                                                                                  Δάμαλος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: