Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Άμεση ήταν η απάντηση των φορέων της Σάμου στην παρέμβαση του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Σάμου προς την Εισαγγελία και στην Αστυνομική Δ/νση Σάμου, όπου ζητούσε την εφαρμογή του νόμου και την αστυνόμευση του χώρου των σχολείων.


Η ανακοίνωση - καταγγελία για τις απαράδεκτες και φασίζουσες αυτές ενέργειες, που κυκλοφόρησε ως άμεση απάντηση στα όσα έγιναν, έχει ως εξής:
"Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μαθητών που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους και της μορφής που επέλεξαν, των καταλήψεων.

Η παρέμβαση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η απάντηση του εισαγγελέα μας βρίσκουν σταθερά αντίθετους. Δείχνουν πως σκέφτονται να επιλύσουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου απευθύνθηκε έγγραφα στον εισαγγελέα και στην Αστυνομική Διεύθυνση, καλώντας τους να αστυνομεύσουν τα Σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη!! Αυτή θεωρεί προφανώς ότι είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί στους μαθητές που αγωνίζονται για τα Σχολεία τους, για το δικαίωμα τους στη μόρφωση!

Τώρα θυμήθηκαν τις χαμένες ώρες. Για τις χαμένες ώρες (που δημιουργήθηκαν από τα κενά σε καθηγητές και βιβλία) εδώ και 2 μήνες ποιος θα λογοδοτήσει;

Η στάση αυτή του Δ/ντή δεν είναι μόνο άστοχη και αντιπαιδαγωγική, αλλά εκφράζει και μια πολιτική τρομοκράτησης και κατάπνιξης του δίκαιου αγώνα των μαθητών.

Είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε κάθε φορέα της. Υπερασπίζουμε και συντασσόμαστε με τον αγώνα των μαθητών, με το δικαίωμα τους να παλεύουν ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών στην Εκπαίδευση. Τα προσχήματα περί «συνταγματικού δικαιώματος» στη μόρφωση, είναι εξόφθαλμα υποκριτικά. Δεν μπορούν ούτε τα 70 κενά σε καθηγητές να συγκαλύψουν, ούτε βέβαια να δικαιολογήσουν την αστυνομοκρατική λογική ενάντια στο μαθητικό κίνημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ- ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Εργατικό Κέντρο Σάμου

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου

Συντονιστική Επιτροπή Σάμου για την Παιδεία

ΕΛΜΕ Σάμου

ΕΛΜΕ Ικαρίας



Δεν υπάρχουν σχόλια: