Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. ΧριστοφιλοπούλουΠραγματοποιήθηκε στις 24/11, στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μελών του Συντονιστικού με την υφυπουργό Παιδείας κ.Χριστοφιλοπούλου για τα φλέγοντα ζητήματα του Νηπιαγωγείου που απασχολούν τους/τις συναδέλφους νηπιαγωγούς, παιδιά και γονείς.

Από την πλευρά του Συντονιστικού Νηπιαγωγών κατατέθηκαν στην υφυπουργό οι προτάσεις που προέκυψαν από τη μαζικότατη πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών στις 8/3/09 στο Μαράσλειο καθώς και η πρόταση του σχεδίου νόμου για το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών με τις υπογραφές 3000 συναδέλφων νηπιαγωγών.

Υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα του νηπιαγωγείου χωρίς όμως καμμιά δέσμευση.

Είναι σαφές όμως, ότι όποια πρόθεση κι αν υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, για να μετατραπεί από γενική θέση σε πραγματικότητα, πρέπει να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών 4-6 για φοίτηση σε δημόσια και δωρεάν νηπιαγωγεία με σύγχρονα και κατάλληλα κτίρια, επαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας και στελεχωμένα με μόνιμους νηπιαγωγούς.
Προβληματική υπήρξε η αντίθεση από τη πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου για το θέμα της κατοχύρωσης του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών

Συναδέλφισσες/οι, είναι κατανοητό ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του Δημόσιου Σχολείου.

Όλες/οι να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, την Δευτέρα 30/11/2009 και ώρα 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: