Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στα 600 ευρώ οι μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

misthoiΑμοιβές χαμηλότερες από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπονται για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
Με τις νέες συμβάσεις αναμένεται να υπάρξουν αμοιβές χαμηλότερες κατά 20% από τον κατώτατο μισθό και μαζί με τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις το αρμόδιο υπουργείο αποπειράται να προωθήσει «την ανάσχεση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα».

Ειδικότερα, ο μισθός θα διαμορφώνεται από τα 601 έως τα 751 ευρώ και οι συμβάσεις θα αφορούν νέους από 18 έως 25 ετών. Σημειώνεται πως η διάρκεια της σύμβασης δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Οι εργοδότες δεσμεύονται να μην έχουν προχωρήσει σε απολύσεις 3 μήνες πριν την υπογραφή της σύμβασης αλλά και κατά την διάρκεια της ισχύος της, ενώ σε περίπτωση απολύσεων οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν εκ νέου για να διατηρηθεί ο αριθμός των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος δεσμεύτηκε για την δημιουργία άνω των 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέσα από ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης,
Η ανακοίνωση έγινε μετά το πέρας της χθεσινής σύσκεψης αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο το πρόγραμμα είναι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία.

Κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να διευθετήσει δύο βασικά θέματα: Δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική αναδιάρθρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: