Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Σάμου : Ψήφισμα για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου εκφράζοντας τη βούληση του σαμιακού λαού καταγγέλλει την κυβέρνηση που εμπνεύστηκε, θέσπισε και επιμένει στη είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το γνωστό ως «χαράτσι ΔΕΗ» επειδή:

α) θεωρεί άδικη και κοινωνικά ανάλγητη την επιβολή ενός ακόμη φόρου στην ακίνητη περιουσία, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και αντικειμενικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σε επιπρόσθετα βάρη.

β) Θεωρεί εσφαλμένη και πρόχειρη τη νομοθέτηση του ειδικού τέλους ακινήτων και τερατώδη τη σύνδεση της είσπραξης του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραβιάζοντας θεσμοθετημένες διαδικασίες της φορολογικής νομοθεσίας και βασικές συνταγματικές διατάξεις.

γ) εκτιμά ότι το μέτρο αυτό επιτείνει την κοινωνική αδικία που χρόνια τώρα βιώνουμε, ζητώντας από εργαζόμενους, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες να σηκώσουν για άλλη μια φορά το βάρος της κρίσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο πλούτο, που πάντα βρίσκει τρόπο να φοροδιαφεύγει

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

1. Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του και συντονίζεται με τους άλλους Δήμους και συλλογικότητες που πανελλαδικά απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το άδικο, αντιλαϊκό, αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο.

2. Δηλώνει ότι θα σταθεί ενεργά στο πλευρό όσων συμπολιτών μας δεν πληρώσουν το χαράτσι, παρέχοντας νομική κάλυψη στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους.

3. Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς και τις συλλογικότητες του τόπου μας να συντονίσουν τη δράση τους και να σταθούν αλληλέγγυα, ώστε κανένα σαμιώτικο σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα, που οφείλεται στο εν λόγω χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: