Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Ψήφισμα για τη διακοπή των δρομολογίων για το «Νήσος Μύκονος»

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την απόφαση της εταιρείας Hellenic seaways που με τη συναίνεση και του Υπουργείου διακόπτουν τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» προς τα νησιά Σάμος-Ικαρία και Φούρνοι. Αντί αυτού, θα δρομολογηθεί το πλοίο «Ιεράπετρα» που αφενός η ηλικία του πλησιάζει τα 40 έτη και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 15 μίλια. Σκεφτήκατε άραγε πόσες ώρες θα χρειασθεί για να καλύψει το συγκεκριμένο δρομολόγιο;

Η υποβάθμιση της Σάμου ξεκίνησε πρώτα με την κατάργηση της πτήσης της «Αegean» και τη μείωση του ενός δρομολογίου της Ολυμπιακής, για Αθήνα από τρία σε δύο. Συνεχίζεται με τη δρομολόγηση του «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ».

Όλα αυτά τα χρόνια, βιώνουμε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης. Δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων από και προς τα νησιά μας, με ακριβά εισιτήρια, περιορισμένα δρομολόγια (τρία την εβδομάδα), με καράβια μεγάλης ηλικίας τύπου ΣΑΜΙΝΑ, με ακτοπλοΐα τελικά στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Η ελευθερία δράσης του κεφαλαίου «ευλογεί» τους εφοπλιστές να σταματάνε δρομολόγια πλοίων όποτε θέλουν, να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν, να απολύουν ναυτεργάτες όποτε επίσης θέλουν, με μοναδικά κριτήρια αυτά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Παλεύουμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς τα νησιά μας που να καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις μας και να συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και την ανάπτυξη των περιοχών μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Τα πλοία να προσεγγίζουν σε όλα τα λιμάνια και να εξυπηρετούν και το πιο απομακρυσμένο, μικρό νησάκι χωρίς την εκβιαστική, αντιλαϊκή απαίτηση επιδότησης των εφοπλιστών.

Διεκδικούμε:
• Φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία μέσα από έναν φορέα ανάπτυξης της ναυπηγικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
• Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών
• Όχι στην άρση του καμποτάζ
• Πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: