Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

10 δις ευρώ (!!!) "μαύρο χρήμα" έβγαλαν στο εξωτερικό οι αστοί πολιτικοί

Σε ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε  «Πολιτικά πρόσωπα στο "σπορ" της υψηλής φοροδιαφυγής;», γράφαμε την 1η Μάρτη: «ανάμεσα στα άτομα που επιδίδονται στο σπορ της υψηλής φοροδιαφυγής βρίσκονται τρανταχτά πολιτικά ονόματα…».

Δυο εφημερίδες σήμερα αναδεικνύουν αυτό το θέμα και το κάνουν πρωτοσέλιδο.

Τα «Παραπολιτικά » του Σεραφείμ Κοτρώτσου που κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο: «38 πολιτικοί με καταθέσεις στο εξωτερικό» που ανάμεσα τους είναι «πρώην πρωθυπουργοί, νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων» καθώς και η «Realnews».

Η εφημερίδα μάλιστα του Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει:

Με τίτλο: "Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει "εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών". Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews "o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη".

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η Realnews "στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του:

α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και

β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται "στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους πολιτικούς - φορογυγάδες εξέχουσα θέση κατέχουν Σαμαρά και Βενιζέλος. Το πιο ουσιαστικό όμως ερώτημα που προκύπτει από που άντλησαν αυτά τα 10 δισεκατομύρια οι πολιτικοί όμως αναφέρει το δημοσίευμα. Ρητορικό το ερώτημα φυσικά γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη. Από τις μίζες που πήραν από πολεμικούς εξοπλισμούς, από "εθνικούς εργολάβους" για τα δημόσια έργα που τους αναθέτουν, από χαριστικούς για τους καπιταλιστές νόμους που κατασκευάζουν κλπ.

Αν τολμήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο αποκαλύπτοντας τα ονόματα των πολιτικών που υπήρξαν υπηρετικό προσωπικό (με το αζημίωτο φυσικά) των πλουτοκρατών (για τις συγκεκριμένες υποθέσεις μιλάμε γιατί έτσι κι αλλιώς οι αστοί πολιτικοί είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε) τότε όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό θα τιναχτεί στον αέρα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: