Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Δημιουργία κέντρου πιστοποίησης ΤΠΕ στη ΣΑΜΟ

Τη δημιουργία κέντρου πιστοποίησης στο Πανεπιστήμιο Καρλοβάσου για τους εκπαιδευτικούς της Σάμου ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Η Σάμος είναι μία παραμεθόρια νησιωτική περιοχή, ιδιαίτερα παραμελημένη σε πολλούς τομείς, στην οποία οι εκπαιδευτικοί μας προσπαθούν κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη μόρφωση των μαθητών μας.

Θεωρούμε ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε είναι -αν μη τι άλλο-η δυνατότητα να μπορούν να συμμετάσχουν, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους την ίδια ώρα, σε επιμορφωτικές δράσεις, οι οποίες όμως καθίστανται απαγορευμένες, κυρίως λόγω της απόστασης από τα αστικά κέντρα και των προβληματικών συγκοινωνιών του νησιού.

Επιπρόσθετα, η μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε κέντρα πιστοποίησης εκτός Σάμου, όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά τον κάθε συνάδελφο, αλλά δημιουργεί και προβλήματα στα σχολεία λόγω της αναγκαστικής απουσίας των εκπαιδευτικών. Στη χειρότερη περίπτωση -αν και όχι σπάνια- οι συνάδελφοί μας αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τελικά την πιστοποίησή τους, αφού είναι πιθανό να μην τους εγκριθούν οι απαραίτητες άδειες, πράγμα που συνιστά ξεκάθαρη ανισότητα μεταξύ των επιμορφωτικών δυνατοτήτων των εκπαιδευτικών των κέντρων και των παραμεθόριων περιοχών.

Εδώ και χρόνια, για παράδειγμα, υπάρχει το αίτημα πολλών εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν στο Α’ επίπεδο ΤΠΕ, αλλά δεν υπάρχει πια εξεταστικό κέντρο στη Σάμο (να σημειωθεί δε, ότι παλαιότερα είχε γίνει πιστοποίηση στο νησί, χωρίς όμως να έχει ξανανοίξει έκτοτε κάποιο εξεταστικό κέντρο). Το πρόβλημα ωστόσο θα μπορούσε να λυθεί, αφού στη Σάμο υπάρχει το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι που μπορεί να πιστοποιήσει τους εκπαιδευτικούς στο Α’ επίπεδο.

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε την κατανόηση αλλά και την παρέμβασή σας, ώστε να λειτουργήσει Κέντρο Πιστοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Καρλόβασι, και να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία σε δεκάδες εκπαιδευτικούς των νησιών μας να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους, έχοντας τη δυνατότητα να δώσουν στη Σάμο και τις εξετάσεις τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                   Η γραμματέας

Κακαγιάννης Αντώνης               Δάλλη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: