Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (26-2-15) ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. Δ/Ν ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Την Πέμπτη, 26/2/15 έγινε η 2η συνεδρίαση του Δ.Σ για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου του Συλλόγου μας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ πρότεινε και πάλι αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και ως πρώτη δύναμη (με απόλυτη πλειοψηφία εδρών), διεκδίκησε τις θέσεις του προέδρου και του γραμματέα στο Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα πρότεινε οι δύο άλλες παρατάξεις να πάρουν τις θέσεις του αντιπροέδρου και του ταμία.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, ως δεύτερης δύναμης, η οποία δήλωσε και πάλι ότι επιθυμεί να παραμείνει ως απλό μέλος του Δ.Σ., βοηθώντας όσο μπορεί με τις προτάσεις της.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ πρότεινε και πάλι αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο με διαφορά όμως στην κατανομή των αξιωμάτων, δηλαδή η πρώτη δύναμη να πάρει τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα και ως τρίτη δύναμη διεκδίκησε τη θέση του αντιπροέδρου.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο του Δ.Σ., γι’ αυτό και ζήτησε από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ ότι αν δε συμμετάσχει η ΔΑΚΕ στο προεδρείο θα πάρει τη θέση του Αντιπροέδρου και απάντησε θετικά. Ζητήσαμε τότε από τη ΔΑΚΕ να επανεξετάσει τη θέση της και να συμμετάσχει στο προεδρείο, διαφορετικά, αν εμμένει στην πρότασή της τότε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., θα γίνει η συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

1. Αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους της COCA COLA Θεσσαλονίκης

Επειδή υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε μία παράγραφο του κειμένου που έφερε το ΠΑΜΕ, από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου αποφασίστηκε ομόφωνα να επανεξετασθεί στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα και να διαμορφωθεί το κείμενο, εφόσον το ΠΑΜΕ φέρει αντίστοιχη απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων Θεσσαλονίκης που θα αναφέρεται στα στοιχεία της επίμαχης παραγράφου.

2. Διαμαρτυρία πολιτών της Σάμου για τις 2 Μαρτίου 2015

Κατατέθηκε από τη ΔΑΚΕ κείμενο διαμαρτυρίας πολιτών της Σάμου και ζήτησε να συμμετάσχει με απόφασή του ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου στη διαμαρτυρία στις 2 Μαρτίου 2015. Αποφασίστηκε ότι από τη στιγμή που το έγγραφο δεν υπογράφεται από κάποιο φορέα ή συντονιστικό, αλλά από μεμονωμένα άτομα, δεν μπορούμε να το στηρίξουμε ως Σύλλογος, αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα κάθε συναδέλφου, αν θέλει να το συνυπογράψει.

3. Μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Δ.Ε. στην Π.Ε,

Κατατέθηκε από τη ΔΑΚΕ υπόμνημα των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων της Πιερίας και ζητούσε να στηριχθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ πρότεινε, αν και το e-mail το πήραμε πολύ καθυστερημένα, να βγει ένα ψήφισμα από το Δ.Σ., όπου θα έχει τους εξής άξονες:

  1. Να ζητάμε εκ νέου να επανεξετασθούν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη Δ.Ε. στην Π.Ε. και να δημοσιευθούν και τα μόριά τους, επειδή έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες .
  2. Να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις στην Α/θμια Εκπ/ση
  3. Να προηγηθούν στις τοποθετήσεις οι συνάδελφοι της Α/θμιας και
  4. Να γίνουν μετά οι τοποθετήσεις των συναδέλφων από τη Β/θμια.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να επανεξετασθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

4. Μόνιμοι διορισμοί αναπληρωτών μετά την απόφαση του ΣΤΕ

Το ΣΤΕ, στην ολομέλειά του, αποφάσισε ότι οι διορισμοί με το 40% (προϋπηρεσία), 24μηνο και 30μηνο, οι οποίοι έχουν γίνει, αντιβαίνουν τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας και γίνονταν σε βάρος των διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Η θέση του Δ.Σ. είναι: α) κατάργηση του ΑΣΕΠ, β) αναγνώριση της προϋπηρεσίας από 1-9-2010, γ) μαζικοί και μόνιμοι όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και δ) απορρόφηση και των τελευταίων διοριστέων του ΑΣΕΠ και συμπλήρωση όλων των κενών από κει και πέρα με βάση την επετηρίδα. Επειδή το θέμα το έχει προωθήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη νομική του σύμβουλο, αποφασίστηκε επιπρόσθετα να περιμένουμε τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου και μετά να το ξανασυζητήσουμε.

5. Αξιολόγηση – αμοιβές αξιολογητών

Ο νέος υπουργός Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο, όπου αναφέρει ότι πρέπει να πληρωθούν τα στελέχη της εκπ/σης που δούλεψαν υπερωριακά για την αξιολόγηση… Θεωρώντας αυτή τη θέση απαράδεκτη, συμφωνήσαμε στις εξής προτάσεις προς το υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα:

1. Άμεση ανάκληση της εγκυκλίου

2. Άμεση κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

3. Τα χρήματα που θα δίνονταν στα στελέχη της εκπ/σης να διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου εδώ

6.Συνδρομή Συλλόγου

Η συνδρομή του Συλλόγου θα κρατηθεί από τη μισθοδοσία του Απριλίου σε μία δόση των 30 ευρώ. Σε όσους συναδέλφους κρατήθηκε ήδη το ποσόν των 15 ευρώ στη Γενική συνέλευση και δεν είναι ΕΣΠΑ θα παρακρατηθεί το υπόλοιπο (15 ευρώ) από τη μισθοδοσία του Απριλίου.

Επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίσθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στο 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου στις 7:00 μ.μ. και θα εξετασθούν τα εξής θέματα:

1. ​Συγκρότηση προεδρείου

2. Αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους της COCA COLA Θεσσαλονίκης (Διαμόρφωση ψηφίσματος)

3. Μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δ.Ε. στην ΠΕ (υπόμνημα εκπ/κών Ειδικοτήτων Πιερίας - Ψήφισμα)

4. Συναντήσεις εκπ/κών για εργασιακά δικαιώματα (ωράριο-αποχώρηση εκπ/κών-άδειες, κ.α.)

5. Δράσεις Δ.Σ. Συλλόγου

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Δ.Σ. είναι ανοιχτά για όλα τα μέλη του Συλλόγου, είτε επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση είτε να εισηγηθούν θέματα προς συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: