Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΟΣ: Καμία βελτίωση και σήμερα στην παραλία

Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του λιμενικού ταμείου Σάμου κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου πως τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα φύγουν σήμερα από την παραλιακή, η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό από την κατάσταση των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είπε: «Από τη Δευτέρα θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση. Θα είναι πιο αυστηρή η αστυνόμευση, δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα στην παραλιακή. Δεσμεύομαι σαν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου πως δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα από τη Δευτέρα, 2/3. Θα το δούμε το μάθημα τη Δευτέρα. Η ανοχή από κάποιους μετατράπηκε σε αδυναμία  να μην το πω χειρότερα. Έχουμε γεμίσει αυτοκίνητα στο πεζοδρόμια». Δυστυχώς παρά τη δέσμευση ενώπιον του έκτακτου δημοτικού συμβούλιου η σημερινή φωτογραφία της πόλης μας καταγράφει την πραγματικότητα….

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά πρωτίστως θέμα ασφάλειας, καθώς λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, οι οδηγοί που κατευθύνονται από το Ξενία προς το λιμάνι, αναγκάζονται να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα, εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Επιπλέον όσοι εξέρχονται από τους κάθετους δρόμους στην παραλιακή, λόγω των σταθμευμένων αυτοκινήτων, αναγκάζονται να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς να έχουν οπτική επαφή με τα αυτοκίνητα που διέρχονται, ενώ συχνό φαινόμενο πλέον αποτελούν οι επιτόπιες αναστροφές των οχημάτων στην παραλιακή! Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε και αυτούς που παρκάρουν στις θέσεις στάσης, στις οποίες το μισό αυτοκίνητο βρίσκεται…. μέσα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Υπάρχει τελικά η βούληση να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση ή θα πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να γίνουν τα λόγια πράξεις; Ευχόμαστε πως όχι… Ίσως αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως οι κάτοικοι της Σάμου έχουν «χορτάσει» από λόγια και αυτό που περιμένουν είναι οι πράξεις.....

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: