Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αντιπαράθεση Μπαλτά - Κουράκη στο υπουργείο Παιδείας για τον ΑΣΕΠ

«Πόλεμος» Μπαλτά - Κουράκη στο υπουργείο Παιδείας για το ΑΣΕΠ«Καυτό» δίδυμο στο υπουργείο Παιδείας που μπορεί σύντομα να προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις. Ο λόγος για τον υπουργό Αρ. Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουράκη και τις δηλώσεις του τελευταίου ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Κουράκης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», είχε αναφέρει ότι «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό διαψεύδοντας τα σενάρια για τον ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: