Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. (5-3-15)

clip_image002Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, στο 2o Νηπιαγωγείο Σάμου έγινε η 3η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου μετά τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2015. Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης του προεδρείου, ενώ ακολούθησε συζήτηση στα υπόλοιπα θέματα που είχαν οριστεί στην ημερήσια διάταξη:

Συγκρότηση Προεδρείου: Με δεδομένο ότι και σε αυτή τη συνεδρίαση δεν άλλαξε κάτι από τις αρχικές τοποθετήσεις των παρατάξεων για τη σύνθεση του προεδρείου (η Ανεξάρτητη Επικοινωνία και η Αγωνιστική Συσπείρωση παρέμειναν στη θέση τους για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, ενώ η ΔΑΚΕ ζήτησε να παραμείνουν ως μέλη), ακολούθησε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δ.Σ., από την οποία προέκυψε το νέο προεδρείο ως εξής:

Πρόεδρος: Αντώνης Κακαγιάννης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Γραμματέας: Μαρία Δάλλη (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Αντιπρόεδρος: Ξανθή Καϊκή (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Ταμίας: Γιάννης Τζεδάκης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Μέλη: Μαρία Μπαρμπάκη (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ) Γιάννης Αρχοντούλης (ΔΑΚΕ), Νάσια Καμπάκη (ΔΑΚΕ)

Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά τα υπόλοιπα θέματα Η/Δ, τα οποία σας αποστέλλουμε αναλυτικά στη συνέχεια της ανακοίνωσης, αλλά και ως συνημμένα αρχεία, τις αντίστοιχες αποφάσεις:

1. Ψήφισμα αλληλεγγύης και οικονομική ενίσχυση στους απεργούς της COCA COLA Θεσσαλονίκης: Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς και ενισχύει οικονομικά το Σύλλογό τους με το ποσό των 200 ευρώ.

2. Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά: Στηρίζουμε τους 9 διωκόμενος αγωνιστές στα Χανιά, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της 48ωρής Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012.

3. Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Δ.Ε. στην ΠΕ: Ζητάμε την άμεση κατάργηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και την εξασφάλιση διαφάνειας και δικαιοσύνης σε κάθε διαδικασία.

4. Δράσεις Συλλόγου: Κατατέθηκαν προτάσεις από τις παρατάξεις για το διεκδικητικό πλαίσιο και τις δράσεις του Συλλόγου που θα προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα (θα ενημερωθείτε σύντομα)

5. Πληρωμή αναπληρωτών ΕΣΠΑ & ΠΔΕ.: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει με τους συναδέλφους μας αναπληρωτές και ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

6. Κέντρο πιστοποίησης ΤΠΕ στη Σάμο: Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης στη Σάμο, σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

7. Ενημερωτικές συναντήσεις για τα εργασιακά μας δικαιώματα: Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν δύο συναντήσεις με τους συναδέλφους μας, στο Καρλόβασι και στο Βαθύ, για να συζητήσουμε για εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα, π.χ. ωράριο και αποχώρηση εκπ/κών, άδειες, ΕΑΕΠ, αρμοδιότητες Συλλόγου Διδασκόντων και ό,τι άλλο προκύψει κατά τη συζήτηση. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 6:30 στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου και θα ακολουθήσει το κάλεσμα και για τη δεύτερη συνάντηση. Ας είμαστε όλοι εκεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                         Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: