Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές είναι όχι μόνο εργαζόμενοι «πολλών ταχυτήτων» (άλλοι μέσω κρατικού προϋπολογισμού, άλλοι μέσω ΕΣΠΑ, άλλοι Δημοσίων Επενδύσεων, άλλοι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση μέσω κοινωφελών προγραμμάτων), αλλά και ότι βρίσκονται όμηροι των εργασιακών σχέσεων που καθιερώθηκαν από την πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων που την υπηρετούν και την προώθηση του «Νέου Σχολείου». Και ως «όμηροι» είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους δηλαδή για την ήδη παρεσχημένη τους εργασία.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει κατατεθεί η μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων για το μήνα Φεβρουάριο, ενώ θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από την τελευταία εργάσιμη του μήνα.

Στη συνάντηση που είχε η ΔΟΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ειπώθηκε πως η καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται τόσο στο ότι έπρεπε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο διορισμός του νέου Γενικού Γραμματέα, για να μπορέσει να υπογράψει τις πληρωμές, αλλά και στο ότι δεν έχουν διατεθεί όλα τα απαιτούμενα κονδύλια από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Θεωρούμε αδιανόητο, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και έχοντας να καλύψουν μια πληθώρα βασικών οικονομικών υποχρεώσεων, συνάδελφοί μας να παραμένουν απλήρωτοι λόγω ασυνεννοησίας και εσφαλμένων χειρισμών από τις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων.

Απαιτούμε :

1. Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων.

2. Να καταβάλλονται οι μισθοί έγκαιρα από δω και στο εξής σε όλους τους συναδέλφους.

3. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σχολεία.

4. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

5. Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί τώρα.

Απαιτούμε σεβασμό στον αγώνα και την άοκνη προσπάθεια όλων των συναδέλφων μας, που κάτω από δυσμενείς συνθήκες και παράλογες συμβάσεις εργασίας προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου δηλώνει ότι βρίσκεται κοντά σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ότι θα τους παράσχει κάθε δυνατή συνδικαλιστική και οικονομική στήριξη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                   Η γραμματέας

Κακαγιάννης Αντώνης               Δάλλη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: