Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία

Με γκολ του Έντερ στο 109’ η Πορτογαλία νίκησε με 1-0 στην παράταση την Γαλλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δοκάρι είχε η Γαλλία στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του τελικού ενώ δοκάρι στο 108' είχε και η Πορτογαλία που έπαιζε από το 25’ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο τραυματισμός του Κριστάνο Ρονάλντο στο γόνατο γράφουν μέχρι στιγμής την ιστορία του τελικού του EURO και οι εικόνες με τις αντιδράσεις του Πορτογάλου σούπερσταρ που έχει καταλάβει τη ζημιά που έχει υποστεί κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου...

Παρά την απουσία του μεγάλου αρχηγού η Πορτογαλία τα κατάφερε, κυρίως λόγω της τρομερής εμφάνισης του Ρουί Πατρίσιο. Ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν καταπληκτικός, έκανε πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις και ήταν απλά ο καλύτερος του τελικού, μαζί με τον τρομερό, Πέπε, που επέστρεψε στην άμυνα και ψηφίστηκε MVP του αγώνα.

Η Γαλλία δεν πήρε βοήθειες από τον Παγέτ, ο Γκριεζμάν ήταν καλός, αλλά τον σταμάτησε δύο φορές ο Ρουί Πατρίσιο, ενώ ο καλύτερος των "μπλε" ήταν ο Μουσά Σισοκό.

Στις καθυστερήσεις οι διοργανωτές είχαν δοκάρι με τον Ζινιάκ και τελικά έπαθαν ότι και η Πορτογαλία από την Ελλάδα το 2004, έχασαν το Euro στον τελικό στην πατρίδα τους.

Η Πορτογαλία λοιπόν έγινε η δέκατη χώρα στην Ευρώπη που κατακτά την κορυφή και έχει μία κατάκτηση μαζί με Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Σοβιετική Ένωση και Τσεχοσλοβακία. Τρεις κατακτήσεις έχουν Ισπανία και Γερμανία, στις δύο έμεινε η Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: