Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Δρόμος Υδρούσσα – Κοντακαίικα Σάμου: Επιτέλους, τέλος!

(Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής)

Το οδόστρωμα του δημοτικού δρόμου που ενώνει την Υδρούσσα με τα Κοντακαίικα έχει χαλάσει πάνω από 10 χρόνια. Το μήκος που ήθελε αποκατάσταση δεν ξεπερνούσε τα 65 μέτρα, και πλέον ήταν αδύνατη η προσπέλαση του δρόμου από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Στις 19/5/2015 η "Ανατροπή" κατέθεσε σχετικό αίτημα, με 25 υπογραφές κατοίκων Κοντακαιίκων και 25 υπογραφές κατοίκων Υδρούσσας, ώστε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου θέμα περί έγκρισης επισκευής και αποκατάστασης του οδοστρώματος αυτού.

Στην πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που υπογράφεται στις 29/5/2015, για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου στις 5/6/2015, δεν είχε συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 20/7/2015 συζητείται το θέμα και αποφασίζεται ομόφωνα ότι τίθεται σε προτεραιότητα η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να εγγραφούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον προϋπολογισμό για την έναρξη των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου (Απόφαση 218/2015).

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 30/10/2015 και συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, σε σχετική ερώτηση γιατί το εν λόγω έργο δεν έχει συμπεριληφθεί ως κωδικός στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016, η απάντηση ήταν ότι το έργο ξεκινάει αυτή την περίοδο. Θα πέσει ένα μεγάλο μέρος από το σκυρόδεμα που έχει πάρει η δημοτική ενότητα Καρλοβάσου μέσα στο 2015, και η συνέχεια θα γίνει μέσω του τεχνικού προγράμματος του 2016, από τον κωδικό συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων) (Υπηρ. 30).

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 17/12/2015, σε σχετική ερώτηση ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και το 2015 φεύγει, η απάντηση ήταν ότι ένα μέρος σκυροδέματος θα πέσει αυτές τις μέρες.
Πέρασε και ο μισός χρόνος του 2016, και η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα... Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής είναι ολοφάνερη. Δεν μπορεί εδώ και ένα χρόνο να διευθετήσει μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ανικανότητα διοίκησης, ανικανότητα θέλησης και ανυπαρξία οργάνωσης.

Τελικά, ο δρόμος πριν λίγες μέρες επισκευάστηκε και η "Ανατροπή" νιώθει πλέον δικαιωμένη. Ο δρόμος δεν φτιάχτηκε από την δημοτική αρχή, αλλά από την περιφέρεια. Όμως, ευτυχώς, το έργο τελείωσε και ο δρόμος είναι πλέον ασφαλής και προσπελάσιμος.

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη ανακοίνωση της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: