Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία της εκπαιδευτικού, Μουζάκη Μαρίας, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων

Διαβάστε το e-mail διαμαρτυρίας που έστειλε η εκπαιδευτικός Μουζάκη Μαρία στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων

«Κε διευθυντή ειδήσεων,

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού σας την 1η Ιουλίου 2016 προβλήθηκε ρεπορτάζ για..
την υπάλληλο καντίνας στην Ακρόπολη η οποία, κατά δήλωσή της, εργάζεται εκεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 20.30 μ.μ., ενώ συν τοις άλλοις μέχρι τα μεσάνυχτα βοηθά στην επιχείρηση του συζύγου της και είναι μητέρα πέντε παιδιών.

Αντί να αξιοποιήσετε την περίπτωση αυτή ή κάποια άλλη παρεμφερή για να καταδείξετε τις μεσαιωνικές συνθήκες που βιώνουν πλέον οι Έλληνες στον εργασιακό και οικογενειακό τους χώρο, το πνεύμα του ρεπορτάζ ήταν «(13ωρη+) εργασία και χαρά»-μια γυναίκα που δουλεύει ολημερίς και σχεδόν ολονυχτίς, δεν βλέπει τα παιδιά της παρά μόνο κοιμισμένα, αλλά νιώθει χαρούμενη και δικαιωμένη γιατί μοιράζει λεμονάδες και χαμόγελα σε ξένους.

Ήδη κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η προσπάθεια για ετσιθελικό εξωραϊσμό της στυγνής πραγματικότητας ήταν ιδιαίτερα οχληρή. Ώσπου ήρθε και σαν κερασάκι στην τούρτα το σχόλιο της κας Μάρας Ζαχαρέα ότι αυτή η γυναίκα κάνει περήφανη την Ελλάδα. Η εργαζόμενη του ρεπορτάζ μπορεί να κάνει την Ελλάδα περήφανη για άλλου είδους προσφορά και προτερήματα. Δεν καταλαβαίνω όμως από πότε έγινε εθνικό μας καύχημα και προσωπική ευτυχία η δουλειά-δουλεία και το μεγάλωμα των παιδιών μας με απόντες γονείς.

Περισσότερο από αστοχία, τα παραπάνω συνιστούν μήνυμα ραγιαδισμού και απρέπεια απέναντι στους τηλεθεατές σας, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι άνθρωποι δυστυχείς σε μία δυστυχή χώρα. Μια χώρα που, κατά το πνεύμα του ρεπορτάζ σας, δεν την κάνουν περήφανη γιατί το χαμόγελο από τα δικά τους χείλη έχει σβηστεί πια.

Σε ένα δελτίο που ως τώρα έχει κρατήσει κάποιο επίπεδο, ευελπιστώ να μην επαναληφθούν παρόμοια, υποτιμητικά για τη νοημοσύνη μας μηνύματα.»
Ευχαριστώ,
Μαρία Μουζάκη, 
εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: