Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Ενημερωτικό για τις αιτήσεις Αναπληρωτών

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το υπουργείο, η εγκύκλιος ειδικής είναι προς υπογραφή και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή. Η προθεσμία των αιτήσεων θα είναι κι εκεί μία εβδομάδα ακριβώς.

Όσον αφορά τις αιτήσεις γενικής θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε εδώ όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

1. Πρέπει πρώτα να δηλώσεις διεύθυνση διαχείρισης φακέλου για να κάνεις την αίτηση (Προσοχή στη βαθμίδα. Πρωτοβάθμια πχ. οι δάσκαλοι αλλιώς δημιουργείται πρόβλημα στην αίτηση).

2. Αν εμφανίζει απόκλιση μιας ημέρας στις ημερομηνίες γέννησης κλπ. είναι επειδή είσαι στο εξωτερικό και το σύστημα μπερδεύεται και όπως μας είπαν δεν μπορούν να το διορθώσουν όμως μπορείς να κάνεις κανονικά την αίτηση έστω κι έτσι, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

3. Στην αίτηση πρέπει να πατήσεις διπλό κλικ στον διαθέσιμο κλάδο πχ. ΠΕ70 για να περάσει στη δεξιά στήλη και τότε θα εμφανιστούν οι περιοχές προτίμησης, αλλιώς δεν τις εμφανίζει καθόλου όπως επίσης και την επιλογή για παράλληλη.

4. Στη στήλη "Πρόσληψη ως αναπληρωτής και παραμονή σε ιδιωτικό σχολείο" δεν πρέπει να τσεκάρεις τίποτα αν δεν έχεις εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μόνο για όσους εργάζονταν σε ιδιωτικό σχολείο και τους κάλεσαν αναπληρωτές και χρησιμοποίησαν τον νόμο που τους επιτρέπει να παραμείνουν και να πάρουν κανονικά τα μόρια προϋπηρεσίας σαν να ήταν αναπληρωτές.

5. Στις περιοχές προτίμησης μπορείς να δηλώσεις τα πάντα χωρίς όριο (με διπλό κλικ περνούν δεξιά). Δηλαδή μπορείς να δηλώσεις και ελληνόγλωσσα μειονοτικά και μειωμένο ωράριο (περίπου μισά χρήματα και μόρια. Δεν πήραν ποτέ δασκάλους).

6. Κάτω από τις περιοχές είναι με τη σειρά τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και τέλος τσεκάρεις οτι δεν είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κλπ. Όμως αν εργάζεσαι πχ. σε ιδιωτικό σχολείο τσεκάρεις το διδάσκω κλπ. και κάνεις κανονικά την αίτηση κι έτσι.

7. Πατάς καταχώριση και στο ιστορικό των αιτήσεων πρέπει να φαίνεται μία αίτηση που να λέει ενεργοποιημένη. Τότε είσαι εντάξει και δε χρειάζεται κάτι άλλο. Μπορείς να την εκτυπώσεις αν θες που θα φαίνεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επιπλέον έρχεται και μέιλ επιβεβαίωσης ότι έγινε η αίτηση όμως λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος σε κάποιους αργεί πολύ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

8. Η προϋπηρεσία του 2015-16 δεν έχει περαστεί ακόμη λόγω μεγάλου όγκου δεδομένων που δεν μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ίσως και ο ίδιος λόγος που δε βγήκαν οι ενδεικτικοί πίνακες. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα περαστεί αυτόματα κάποια στιγμή.

9. Μπορείς να κάνεις τροποποίηση της αίτησης όσες φορές θες μέχρι την Τρίτη.

10. Η σειρά που βάζεις τις περιοχές πρέπει είναι με βάση την προσωπική προτίμηση. Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις πρώτα τις περιοχές που έχουν περισσότερα κενά. Όταν φτάσει σ' εσένα ο πίνακας θα σε πάρουν με βάση τις επιλογές σου. Δε θα σε φτάσει πιο γρήγορα επειδή έβαλες Δωδεκάνησα πχ.

11. Όσοι είναι σε αυτές τις λίστες http://e-aitisi.sch.gr/diagrafentes_16/index.html δεν μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος γιατί παραιτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά που ίσχυε η ποινή δύο ετών.

Πλέον δε θα ισχύει ξανά η ποινή για όσους παραιτηθούν ή δεν αναλάβουν υπηρεσία την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: