Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Κονταίικα Σάμου: Υπάρχει αναπτυξιακός σχεδιασμός;

Την Τετάρτη 6  Ιουλίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Κονταιίκων, όπου την υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος του χωριού, Σταμάτης Παγωδιώτης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Έγινε ενημέρωση σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί τοποθετήθηκαν και συζήτησαν πάνω σε αυτά.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για διάφορα θέματα. Έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα νομοθεσίας, προγραμματισμού, λειτουργίας του δήμου, αλλά και αναφορά πάνω στα οικονομικά στοιχεία.

Οι κάτοικοι – αμπελουργοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι εν όψει του τρύγου οι αγροτικοί δρόμοι είναι άφτιαχτοι. Επίσης, ακόμα δεν έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις που δικαιούνται ως γεωργοί και έτσι δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Συζητώντας θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης, έντονος ήταν ο προβληματισμός για το μέλλον αυτού του τόπου. Τα χωριά αδειάζουν και πρέπει, όπως είπαν οι κάτοικοι, να διατηρήσουμε τους νέους εδώ.

Άραγε υπάρχει αναπτυξιακός σχεδιασμός από την πλευρά του δήμου για ένα καλύτερο μέλλον των χωριών ή απλώς διαχειρίζεται μόνο μια καθημερινότητα και αυτό είναι μόνο…; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: