Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οι αιρετοί Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης περνούν, δεύτερη φορά, από Πειθαρχικό για «αδίκημα» για το οποίο έχουν αθωωθεί!

Στις 12 Ιουλίου οι συνάδελφοι Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Τμήμα Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, για τον ίδιο λόγο για τον οποίο ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ το Νοέμβριο του 2015.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν ούτε καν τα ποινικά δικαστήρια, αφού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ...
από τον ποινικό κώδικα: να δικάσουν τους συναδέλφους για το ίδιο αδίκημα δύο φορές, όταν μάλιστα την πρώτη φορά έχουν αθωωθεί και δεν έχει προκύψει κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος τους!

Το «έγκλημα» για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοί μας είναι γνωστό: τόλμησαν να υλοποιήσουν και να υπερασπιστούν αυτό για το οποίο είχαν δεσμευτεί ως αιρετοί στη διαδικασία επιλογής διευθυντών το 2011, δηλαδή να βαθμολογήσουν με χαμηλό βαθμό  εκείνους τους υποψήφιους για τους οποίους υπήρχαν από συλλογικά όργανα καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.  Από τότε έχει ξεκινήσει μια ατέλειωτη βιομηχανία διώξεων, με βάση το πειθαρχικό «δίκαιο» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων  και το οποίο όχι μόνο συνεχίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά το προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αφού θεωρεί ότι μπορεί να τους δικάσει ξανά για το ίδιο «αδίκημα» ενώ έχουν ήδη αθωωθεί!

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για αυτό το θέμα, το υπεύθυνο για τα πειθαρχικά τμήμα αρχικά αρνήθηκε επίμονα ότι μπορεί να έχει γίνει παραπομπή για τον ίδιο λόγο, στη συνέχεια όμως αποδείχθηκε ότι πράγματι έχει γίνει κάτι τέτοιο «εκ παραδρομής» και ότι θα σταλεί έγγραφο στο πειθαρχικό της Περιφέρειας για να σταματήσει η διαδικασία.

Το έγγραφο όμως που στάλθηκε στην Περιφέρεια κάνει μια απλή περιγραφή των γεγονότων, απλώς κοινοποιούν την απόφαση με την οποία οι συνάδελφοι δεν μπήκαν σε αργία, δεν δηλώνουν ότι η παραπομπή έγινε «εκ παραδρομής» ούτε ζητούν την ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, καλώντας το πειθαρχικό της περιφέρειας να αποφασίσει το ίδιο! Δηλαδή αντί να ζητήσουν συγγνώμη γιατί με την ανευθυνότητά τους ταλαιπωρούν τους συναδέλφους και να σταματήσουν την παράνομη διαδικασία, ζητούν από το πειθαρχικό να βγάλει νέα απόφαση!!!!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει την επικίνδυνη πια τακτική του Υπουργείου Παιδείας, που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του και που στόχο έχει τη συνδικαλιστική και πολιτική φίμωση όσων αντιστέκονται, την ηθική και πολιτική τους εξόντωση για παραδειγματισμό. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους περάσει!

Όσες φορές κι αν δικάσουν τους αιρετούς μας, όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν καταθέσουν, όσο κι αν προσπαθούν να απαξιώσουν τους Συλλόγους μας, τις Γενικές Συνελεύσεις, τους Αιρετούς, τα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών θα αποτυγχάνουν. Έχουμε μεγάλη υπομονή και αντοχή για αυτό σε όλες τις δίκες θα είμαστε όλοι εκεί στο πλευρό των Αιρετών μας.

Θα φροντίσουμε τα δικαστήρια να είναι πάντα γεμάτα από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Θα είμαστε εκεί μέχρι την πλήρη και τελική κατάρρευση κάθε κατηγορίας. 

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά ότι όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά με τους αγώνες του θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους συναδέλφους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15) την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, ημέρα εκδίκασης του πειθαρχικού. 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και την Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ να πάρει αντίστοιχη θέση και απόφαση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: