Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο, την Τρίτη 23/3, στις 18:00 στην πλατεία Καρλοβάσου και παρέμβαση στην παρέλαση της 25/3, στο Βαθύ, από την ΕΛΜΕ Σάμου



Συλλαλητήριο, την Τρίτη 23/3, στις 18:00 στην πλατεία Καρλοβάσου και παρέμβαση στην παρέλαση της 25/3, στο Βαθύ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου, η οποία με ανακοίνωσή της επισημαίνει:

"Τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα –που στηρίζονται από τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ- αποτελούν άλλο ένα βήμα υλοποίησης του κακόφημου «Προγράμματος Σταθερότητας», άλλο ένα βήμα εξαθλίωσης των εργαζόμενων και διαμόρφωσης όρων για να εκτιναχθεί η ανεργία, να μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος, αυτή την πολιτική απαιτούν και σε αυτή την πολιτική προσφέρουν στήριξη οι διεθνείς ληστρικοί οργανισμοί και μηχανισμοί, η Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μας λένε ότι για τα χρέη και τα ελλείμματα είμαστε «όλοι συνυπεύθυνοι». Λένε ψέματα! Τα χρέη και τα ελλείμματα τα δημιούργησε η πολιτική που χρόνια τώρα κλέβει το μόχθο των εργαζομένων και χαρίζει δεκάδες δις ευρώ, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες και στους μεγάλους διεθνείς ληστές. Αυτοί είναι που με τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές, τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, τα «μεγάλα έργα», την Ολυμπιάδα, τους ιλιγγιώδεις εξοπλισμούς, τις πολιτικές διάλυσης της αγροτικής παραγωγής και της όποιας βιομηχανίας, εκτίναξαν στα ύψη τα χρέη και τα ελλείμματα, και ρήμαξαν τη χώρα.


Μας λένε ότι τα μέτρα είναι «αναγκαία» για να αντιμετωπίσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα. Λένε ψέματα! 4,8 δις αρπάζουν από το λαό με τα τελευταία μέτρα .Όμως, 3,15 δις είναι μόνο οι τόκοι του δεύτερου δανείου! 2,5 δις κοστίζουν οι υπό παραγγελία γαλλικές φρεγάτες και άλλα τόσα τα γερμανικά υποβρύχια! Και βέβαια 12 δις ζεστό χρήμα έδωσαν πέρυσι στις τράπεζες και άλλα 16 δις εγγύηση για να μπορούν να συνεχίσουν τη νόμιμη ληστεία τους! Δηλαδή με τα μέτρα συνεχίζουν πιο άγρια την καταλήστευση των εργαζομένων υπέρ των ντόπιων και ξένων αρπακτικών και επειδή η άμεση κλοπή δεν τους αρκεί, ετοιμάζουν τα χειρότερα: Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, γενίκευση της ελαστικής εργασίας, κατάργηση της περίθαλψης και της σύνταξης. Σε αυτό το μεσαίωνα θέλουν να οδηγήσουν το λαό και τη νεολαία!

Αντιδραστική έφοδος στην Εκπαίδευση

Σε αυτό το τοπίο και με αυτή την πολιτική κατεύθυνση, οι κατακτήσεις των Εκπαιδευτικών, αποτελούν μια ανορθογραφία, ένα «κακό πρότυπο» για τους άλλους εργαζόμενους, και πρέπει άμεσα να παταχθούν! Γι’αυτό νυχθημερόν βρίζει και συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, γι’ αυτό η Υπουργός Παιδείας ετοιμάζει και εκτοξεύει τα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια με ρυθμό πολυβόλου: Χιλιάδες αναπληρωτές-ωρομίσθιοι πετάγονται στο δρόμο , προστίθενται επιπλέον προϋποθέσεις για συμμετοχή στον ΑΣΕΠ, εισάγεται η αξιολόγηση-χειραγώγηση για την ομηρία των νεοδιόριστων αλλά και για την (και μισθολογική) διάσπαση του κλάδου, προωθείται η κατάργηση της οργανικότητας σε επίπεδο σχολείου με εμπέδωση ενός ασφυκτικού εργασιακού καθεστώτος, η κατάργηση της καλοκαιρινής άδειας με το πρόσχημα των «επιμορφώσεων»…

Σε αυτή την αντιδραστική καταιγίδα τα κυβερνητικά επιτελεία χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού τα σλόγκαν του «σχολείου χωρίς τοίχους», «του νέου ψηφιακού σχολείου». Όμως το «νέο σχολείο» που σχεδιάζουν είναι το σχολείο με 30άρια τμήματα και άρα με συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Είναι το σχολείο χωρίς δωρεάν βιβλίο για κάθε μαθητή, γιατί θα υπάρχει… ψηφιοποιημένο. Είναι το σχολείο του κατακερματισμού του ενιαίου των προγραμμάτων, για να γίνει νόμος ότι ο φτωχός θα είναι αγράμματος. Είναι το σχολείο που τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών του θα τη στείλει στην ανεργία μέσω των ιδιωτικών μεταδευτεροβάθμιων «κολλεγίων», που στήνονται για να εμπεδωθεί η απαγόρευση σπουδών στην Δημόσια Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το «νέο σχολείο» είναι πιο ταξικό και αντιδραστικό, είναι το σχολείο για τα παιδιά των εξαθλιωμένων, άνεργων, ελαστικών, γονιών-εργαζόμενων!

Μαζικός παρατεταμένος αγώνας για να μην περάσει ο μεσαίωνας

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τις μεγάλες απεργίες και τις διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων κόντρα στην τρομοκρατία και τους πολλούς εκβιασμούς, είπαν ήδη ένα μεγάλο ΟΧΙ στα κυβερνητικά μέτρα. Όμως είναι φανερό πως αυτές οι κινητοποιήσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, απαιτώντας και παλεύοντας για πιο μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις. Να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Μόνο η δύναμη του αγώνα μας μπορεί να τους αναγκάσει να πάρουν πίσω το «δεν υπάρχει σάλιο», μόνο ο συσχετισμός στην πάλη που γίνεται μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα μας, να φράξει το δρόμο στο μεσαίωνα!

Αυτό το δρόμο αποφασίζουμε, σε αυτόν καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Κόντρα στην υποταγή που καλλιεργούν οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, καλούμε σε γενικό, διαρκή, ξεσηκωμό! Ξέρουμε πως δεν υπάρχει αγώνας χωρίς κόστος. Όμως ξέρουμε πως το κόστος της υποταγής είναι ασύγκριτα πιο μεγάλο για μας και τα παιδιά μας! Ξέρουμε πως τα κυβερνητικά επιτελεία και τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης δεν θα πάψουν στιγμή να επιδιώκουν να μας διασπάσουν και να μας υποτάξουν. Ξέρουμε όμως ότι είναι δίκαιη η οργή μας και ανίκητη η δύναμη της ενωμένης πάλης μας.

Καλούμε σε

- συλλαλητήριο, την Τρίτη 23/3, στις 6μμ στην πλατεία Καρλοβάσου.
- παρέμβαση στην παρέλαση της 25/3, στο Βαθύ.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 16-03-10

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΠΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Επετειακό….!

…..Παρελαύνουν τα καημένα…,
ξου, στους ‘’«επισήμους»’’ μπρος….,
τους Ζουγκλάδες χαιρετούνε….,
τέχνη –τους ο εμπαιγμός….!

Καταθέτουν, και, στεφάνια….,
στων θυμάτων το μνημείο….,
που σκοτώσανε εχθροί –τους…..
απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!

‘’Όχλος’’ για τα πανηγύρια….,
σ’ άθλιες παραστάσεις κράχτες….,…..
πώς τους κλείνουν τα ‘’φακίρια’’
σε ‘’«Ελευθερίας»’’ φράχτες….!.....

……………………………….

Μνημεία και αγάλματα….!

…..Μνημεία και αγάλματα….,
αληθινών και ψεύτικων….,
ηρώων και ‘’ηρώων’’….,…..
Γη ένοχων κι αθώων….!

…..Να ‘χουν λαοί να προσκυνούν….,
αλλά κι αρχόντοι να πουλούν,
τάχατες, πατριωτισμό
και άδειο παραμύθι…..
---- σε κάθε –τους επέτειο….. ----
για κάθε ‘’κουτορνίθι’’….!

Μνημεία και αγάλματα….,
αληθινών και ψεύτικων….,
μαρτύρων και ‘’μαρτύρων’’….,…..
Γη μπόχας…., μα και μύρων….!.....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..