Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το Σάββατο 13-3-2010  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώθηκε εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με κεντρικό τίτλο «αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση». 
Μία καλά οργανωμένη φιέστα που στόχο είχε  να αποκρύψει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, να προετοιμάσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς (κατηγοριοποίηση, αξιολόγηση και σύνδεση της με το μισθό, περικοπές των δαπανών και στροφή σε χορηγίες, ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του δημόσιου σχολείου κλπ)και να κατασκευάσει μια μαγική εικόνα συναίνεσης και δήθεν «δημιουργικότητας». Σχεδόν τα μισά σχολεία και εκπαιδευτικοί που θα βραβεύονταν προέρχονται από ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία!!!

«οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν αριστεία,
παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία»

Στο ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά, στον απόηχο του «προγράμματος κοινωνικής λεηλασίας»,  της μείωσης μισθών, της περικοπής επιδομάτων και της προώθησης του σχολείου της αγοράς, δεκάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας, αδιόριστοι κι ωρομίσθιοι  ακύρωσαν την πραγματοποίηση  της φιέστας του Υπουργείου. Με πανό και συνθήματα ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την κατρακύλα της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί έφεραν στην επιφάνεια αυτό που το Υπουργείο προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει, την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει καταδικάσει την εκπαίδευση, την επιστροφή στα 30άρια τμήματα, τις τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, την παιδεία του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, της χορηγίας και της ζητιανιάς, της πειθάρχησης και της χειραγώγησης, της εργασιακής περιπλάνησης και της απλήρωτης δουλειάς.    

αναβάθμιση της καταστολής

Τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα η κ. Διαμαντοπούλου, συνάδελφοι ωρομίσθιοι άνοιξαν πανό. Φαίνεται  πως αυτό ξεπέρασε τα όρια ανοχής της Υπουργού και οπλοφόρος άνδρας της ασφάλειας της μαζί με άλλους όρμισε να τους εμποδίσει. Οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της οπλοφορίας   και οδήγησαν τον φρουρό έξω από την αίθουσα.  Αν και το γεγονός καταγγέλθηκε δημόσια, η υπουργός έκανε πως δεν καταλαβαίνει, αφήνοντας αναπάντητες τις επίμονες ερωτήσεις των συγκεντρωμένων. Δυο μέρες μετά το απρόκλητο και διαρκές χτύπημα της πανεργατικής πορείας, η κυβέρνηση δια μέσου της κ. Διαμαντοπούλου  προτάσσει τους ένοπλους φρουρούς της απέναντι σε απλήρωτους εκπαιδευτικούς. Αυτός είναι ο δρόμος «του διαλόγου» με «φωτιά και σίδερο» που έχει επιλέξει προκειμένου να επιβάλει την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργατικών δικαιωμάτων. 

«Γνώση σημαίνει ελευθερία, όχι αξιολόγηση και ιεραρχία»

 Απέναντι στην πολιτική απάτη της κυβέρνησης και του υπουργείου οι εκπαιδευτικοί αντέταξαν μαχητικά την αλήθεια της ζωντανής εκπαίδευσης που αγωνίζεται μέσα κι έξω από την τάξη για ένα άλλο σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων, των όλων και των ίσων, χωρίς αξιολογήσεις και ταξικούς φραγμούς, με σεβασμό στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους. Η αλήθεια αυτή θα συνεχίσει να αντιμάχεται σθεναρά και αποτελεσματικά τη μεταμφίεση της συναίνεσης σε «δημιουργικότητα» και της υποταγής σε «καινοτομία».

Για το ίδιο θέμα το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδετικών δημοσίευσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ… ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βραβείο υποκρισίας και οπλοφορίας από την κα Διαμαντοπούλου και την ηγεσία του Υπ. Παιδείας έλαβαν οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ακύρωσαν τη σημερινή φιέστα του Υπουργείου Παιδείας προβάλλοντας τα πραγματικά προβλήματα του σημερινού σχολείου.

Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την παρατεταμένη αδιοριστία, την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εδώ και ένα χρόνο, για τη σύμπτυξη τμημάτων, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας με απίστευτα υποκριτικό τρόπο διοργανώνει φιέστες για το νέο σχολείο… μόνο που το νέο σχολείο είναι παλιό, πέρα και έξω από τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ξαναγυρίζουμε στους 30 μαθητές ανά τάξη, με περικοπές μισθών και επιδομάτων, με ουσιαστική κατάργηση των μόνιμων διορισμών…, ένα σχέδιο διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας έγιναν σήμερα ξεκάθαρες, όταν με την ανοχής της ίδιας της Υπουργού, άνθρωποι της προσωπικής της φρουράς της που οπλοφορούσαν, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς.


Με όπλα δε γίνεται διάλογος, κα Διαμαντοπούλου.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν. Τα μαθήματα, κα Διαμαντοπούλου δίνονται στις τάξεις και στους δρόμους και όχι σε illustration αμφιθέατρα.



Διεκδικούμε:

* Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο
* Κατάργηση της ωρομισθίας και της ελαστικής εργασίας. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
* Καμία κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας
* Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής   Επάρκειας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές  στην αυριανή κοινή συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων και της Π.Ε.Α.Ε., 6μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ, (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)  και στην απογευματινή πορεία της Τρίτης 16/3, 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πάντως, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ούτε επιτεθήκαμε στο φρουρό της υπουργού, ούτε προσπαθήσαμε να του πάρουμε το όπλο, όπως είπε η ΝΕΤ. Μας προξένησε απλά εντύπωση, το ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από άνθρωπο της προσωπικής ασφάλειας της Κας Διαμαντοπούλου, ο οποίος οπλοφορούσε και ο οποίος όρμηξε κατά πάνω μας για να μην απλώσουμε το πανό. Και ο οποίος στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από τους υπόλοιπους άντρες της προσωπικής ασφάλειας της Κας Διαμαντοπούλου.
Κα Υπουργέ διάλογος με όπλα δε γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: