Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Φέτος οι προσλήψεις θα γίνουν ανάλογα με τα κενά στα σχολεία - όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πάνε σε οργανικές θέσεις - τέλος οι αποσπάσεις!



Για τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου,  μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ,  είπε, ότι φέτος οι προσλήψεις θα γίνουν ανάλογα με τα κενά στα σχολεία κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Όπως εξήγησε θα γίνουν προσλήψεις με βάση τα κενά ανά ειδικότητα και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πάνε σε οργανικές θέσεις.

Τόνισε ότι οι αποσπάσεις θα σταματήσουν και γίνεται ήδη καταγραφή ποιοι είναι αποσπασμένοι, που υπηρετούν και ποιοι πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο από τη Δευτέρα Δημοτικού έως και την Τρίτη Γυμνασίου, μπαίνει πιλοτικά η ξένη γλώσσα ώστε στην Τρίτη τάξη του Γυμνασίου, ο μαθητής να παίρνει το πιστοποιητικό Β2.

Ειπε επίσης ότι στο τέλος Μαρτίου θα υπάρχει στο διαδίκτυο όλο το ψηφιακό υλικό των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου όλων των μαθημάτων. Πρόσθεσε ότι από τον Ιούνιο το υλικό αυτό θα είναι επεξεργάσιμο, δηλαδή θα μπορεί να παρεμβαίνει ο εκπαιδευτικός.

ΣΚΑΪ 8-3-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: