Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η απεργία είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ και ΚΥΡΙΩΣ των ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με αφορμή την προσπάθεια τρομοκράτησης της ωρομίσθιας συναδέλφου Γεωργακοπούλου Ανθή στην Αρκαδία που απήργησε στη γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη επισημαίνει τα εξής:

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τονίζει με τον πιο δυνατό και καθαρό τρόπο ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι καθολικό και αφορά στις σημερινές συνθήκες κυρίως τους ωρομίσθιους, τους ελαστικά εργαζόμενους, αυτούς που έχουν «λουρί στο σβέρκο».

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας απείλησαν την εν λόγω συναδέλφισσα ότι «δεν μπορεί να απεργήσει επειδή είναι ωρομίσθια», «δεν καλύπτεται να κάνει απεργία γιατί οι ωρομίσθιοι δεν είναι μέλη των συνδικάτων». Φαινόμενα αυτού τους είδους έχουν έκφραση και σε άλλους Νομούς και ασφαλώς είναι καταδικαστέα.

Ζήτημα συνδικαλιστικής κάλυψης δεν τίθεται δεδομένου ότι η απεργία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, πόσο μάλλον που οι ωρομίσθιοι είναι εκπαιδευτικοί, είναι μέλη των Συλλόγων, των ΕΛΜΕ, των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές αυθαιρεσίας.

olme

Ανεξάρτητη Επικοινωνία: O νομικός σύμβουλος της ΔΟΕ, έστειλε γνωμάτευση που ξεκαθαρίζει ότι οι ωρομίσθιοι παίρνουν κανονικά την προϋπηρεσία τους και άρα τα μόριά τους, τις ημέρες που απεργούν.

Διαβάστε τη γνωμάτευση: epikoinonia-samou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: