Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Την Τετάρτη διαδηλώνουν οι κάτοικοι της ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ενάντια στον αποκλεισμό



Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι της Ικαρίας, για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στη συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, η πολιτική που έχει μετατρέψει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε τσιφλίκι των εφοπλιστών. Το ένα και μοναδικό πλοίο που προσεγγίζει στην Ικαρία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού, ενώ το ένα από τα δύο λιμάνια, αυτό του Αγίου Κηρύκου που καλύπτει τη νότια πλευρά έχει αποκλειστεί. Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, καλώντας σε συντονισμό δράσης και τους άλλους τρεις δήμους της επαρχίας, αυτούς του Ευδήλου, Ραχών και Φούρνων. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός που έχει αποφασιστεί προβλέπει συλλαλητήρια στις 3 του Μάρτη στον Αγιο Κήρυκο και στους Φούρνους, νησί που επίσης απειλείται με τον εφιάλτη της απομόνωσης, αφού δεν υπάρχει τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κλείσιμο υπηρεσιών των δήμων και παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας των δήμων στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Διεκδικούν την άμεση τακτική αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ικαρίας και των Φούρνων. Την άμεση αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αεροπορικής σύνδεσης της Ικαρίας. Απρόσκοπτη τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση χειμώνα καλοκαίρι, με σύγχρονα πλοία, φτηνά εισιτήρια, απρόσκοπτη καθημερινή αεροπορική σύνδεση με Αθήνα, επαναφορά των αεροπορικών ναύλων της γραμμής στις τιμές που ίσχυαν μέχρι το Νοέμβρη του 2009, αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα των αερογραμμών.

Διαβάστε επίσης:  http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html
                            http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2010/02/blog-post_7228.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: