Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κυρία Διαμαντοπούλου, το τέλος της κατρακύλας βρίσκεται στον πάτο



Ποτέ άλλοτε υπουργός παιδείας δεν κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τη μια να μην κάνει πρακτικά τίποτε και από την άλλη να καταφέρει με ανακοινώσεις να προκαλέσει τόση σύγχυση, τόση οργή και τόση αγανάκτηση όση η σημερινή υπουργός παιδείας.

Ξεχνώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του κόμματός της όσο και της ίδιας προσωπικά, παίζοντας με τις ζωές και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων-αλήθεια ποιος της έδωσε αυτό το δικαίωμα-λειτουργώντας λες και το υπουργείο είναι το τσιφλίκι της και οι εκπαιδευτικοί οι κολίγοι της, προσπαθεί να δώσει τη χαριστική βολή στη δωρεάν εκπαίδευση της χώρας μας.

Καταργεί με "τσαμπουκά" τους πίνακες, καταργεί τους διορισμούς και μετατρέπει το χώρο της παιδείας σε πεδίο εφαρμογής ελαστικών μορφών εργασίας στην πιο απάνθρωπη μορφή τους υποσκάπτοντας το μέλλον των μαθητών και επομένως της ίδιας της χώρας.

"Πρώτα ο μαθητής" ισχυρίζεται αλλά "με άλλους 29 συμμαθητές" στο ίδιο τμήμα γυρνώντας το ρολόι της εκπαίδευσης πολλά χρόνια πίσω.

"Καρδιά της εκπαίδευσης ο εκπαιδευτικός" ισχυρίζεται αλλά με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα που πρέπει να καταθέτει μέρος της ψυχής και της αξιοπρέπειάς του σε κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή κάθε φορά που απολύεται όταν λήγει η σύμβασή του.

Και κοντά σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η επίθεση οπλοφόρων σωματοφυλάκων της υπουργού σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που ζητούσαν τα αυτονόητα, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Άραγε αν η υπουργός έμενε απλήρωτη για έξι μήνες, μήπως θα μπορούσε να τους κατανοήσει καλύτερα;


Από ποιους νιώσατε ότι κινδυνεύατε, κυρία υπουργέ, και έπρεπε να σας φυλάνε με όπλα;
Αισθάνεστε ότι κάνατε κακό σε κάποιον και νιώθετε ανυπεράσπιστη;
Το επόμενο ατόπημα ποιο θα είναι; Κι αν κάποιος από τους οπλοφόρους αυτούς έχανε, όπως έχει ξανασυμβεί,την ψυχραιμία του και πυροβολούσε με ποιον καινοτόμο τρόπο θα αντιδρούσατε;

Δυστυχώς όταν αρχίσει η κατρακύλα σταματάει μόνο στον πάτο. Μήπως θα ήταν καλύτερο για όλους μας να υποβάλετε παραίτηση; Κρίμα να τερματίσει άδοξα μια τόσο λαμπρή πολιτική καριέρα. Γιατί είναι σίγουρο πως αν συνεχίσετε έτσι θα έχετε την κατάληξη που είχαν πολλοί προκάτοχοί σας στο ίδιο υπουργείο.

Με εκτίμηση
Χρήστος Κυργιάκης: φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: