Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

"Η αναβαθμιση της παιδειας της κυριας Διαμαντοπουλου"



Διαβασα εν μεσω κρισης το νεο προγραμμα της αναβαθμισης της παιδειας που αναφερεται σε διευρυνση του υποχρεωτικου ωραριου των εκπαιδευτικων, στην αξιολογηση που στην αρχη δεν πρεπει να μας φοβισει (αλλα που σε λιγο καιρο θα μας μειωνει τους μισθους), στην αξιολογηση που θα γινεται απο υπερφιαλους κομματικους ημετερους ασχετους απο το αντικειμενο τους που οι περισσοτεροι θα εχουν αποκτησει καποιο μεταπτυχιακο τιτλο σπουδων με 6μηνη φοιτηση σε πανεπιστημιο του εξωτερικου και εχουν πληρη απεχθεια για τη σχολικη ταξη, τη βραβευση στους 100 καλυτερους εκπαιδευτικους, στις 100 καλυτερες σχολικες μοναδες (στον καλυτερο ψηστη fast food της γειτονιας σας).

Αληθεια κυρια Διαμαντοπουλου που ειναι οι αντικειμενικες εξετασεις για το διορισμο των σχολικων συμβουλων, των προισταμενων των γραφειων αλλα και των διευθυντων των σχολικων μοναδων (ολοι γνωριζουμε για το γνωστο θεσμο της συνεντευξης...).

Σε καθε γραφειο και σε καθε σχολειο συναδελφοι εκπαιδευτικοι αναλαμβανουν ολη τη γραφικη δουλεια καθως οι περισσοτεροι διευθυντες δεν γνωριζουν ουτε να ανοιγουν τον υπολογιστη! (τα πηγαν ομως καλα στη συνεντευξη). Στο χωρο της εκπαιδευσης τα τελευταια χρονια κυριως χαρη των εξετασεων του ΑΣΕΠ το επιπεδο των εκπαιδευτικων εχει ανεβει σημαντικα. Πολλοι που δουλευαν χρονια στον ιδιωτικο τομεα αποφασισαν να δωσουν εξετασεις γατι πιστεψαν στην αξιοκρατια και ηρθαν σε ενα χωρο που κυριαρχει η συνεντευξη...

Η παιδεια κυρια Διαμαντοπουλου δε θελει μονο διαδραστικους πινακες και ηλεκτρονικα βιβλια που μετα απο λιγο προκαλουν τεραστια προβληματα θολωσης της ορασης και παιδια σκλαβους μεχρι το βραδυ στα σχολεια. Θελει αξιοπρεπεις μισθους στους εκπαιδευτικους, υλη βατη και ποιοτικη που να προετοιμαζει τα παιδια για την κοινωνια του μελλοντος, αντικειμενικους μεσω ΑΣΕΠ διορισμους σχολικων συμβουλων και διευθυντων σχολικων μοναδων και τα αποτελεσματα θα σας εκπληξουν. Επισης η αξιολογηση ειναι ευπροσδεκτη αρκει να γινει καθετα (Υπουργειο, αναλυτικα προγραμματα, βιβλια, εποπτικο υλικο κτλ.) καθως σαν εκπαιδευτικοι ποτε δε σταματησαμε να αξιολογουμαστε καθημερινα απο τα παιδια και τους γονεις τους.

Δεν θα ηθελα να μεταφρασω το νεο σας προγραμμα ως εξης:
1.Φυλαξη παιδιων μεχρι το βραδυ γιατι οι γονεις τρεχουν και δεν προλαβαινουν στα ωραρια που εσεις (κυβερνησεις) επιβαλετε
2.Αξιολογηση εκπαιδευτικων ωστε στους 100 καλυτερους (καροτο) θα διτηρηθει ο μισθος και στους υπολοιπους νεες μειωσεις
3 Ηλεκτρονικα βιβλια που δε διαβαζονται και δε μπορεις να κρατησεις σημειωσεις για πιο αμορφωτους μαθητες αλλα για λιγοτερο κοστος

Επειδη οι καιροι που ζουμε ειναι δυσκολοι ελπιζω αυτα που προτεινετε να τα σκεφτειτε καλα γιατι αλλες μειωσεις μισθων με αυξησεις ωραριων μονο για βελτιωση της παιδειας δε μου ακουγονται.

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ,  ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΣΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
roktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: