Τρίτη 28 Απριλίου 2015

26 ΜΑΙΟΥ 2015: Β΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΝΤ ΑΔΕΔΥ

logo syllogoy 15Την Παρασκευή, 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 2η προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας στο 2ο Δ. Σ. Σάμου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν γενικά τη λειτουργία του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων, ωράριο, άδειες αλλά και ιδιαίτερα ζητήματα σχολικών μονάδων.

Πρώτο θέμα ήταν ωστόσο -λόγω επικαιρότητας- το νέο πολυνομοσχέδιο, με έμφαση στα θέματα της αξιολόγησης, των αναπληρωτών και των διορισμών, ενώ η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από τις θεσμικές αλλαγές, τα οικονομικά ζητήματα, τη βαθμολογική εξέλιξη αλλά και τις τοποθετήσεις των υπεύθυνων του υπουργείου.

Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Ειδικό Σχολείο Σάμου, με τους παριστάμενους συναδέλφους να μεταφέρουν με τα πλέον μελανά χρώματα τις ακραίες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τόσο κτιριακά όσο και από πλευράς υποστελέχωσης, μετατρέποντας τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου κυριολεκτικά σε «Γολγοθά» για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η συζήτηση για το Ειδικό Σχολείο ήταν εκτενέστατη και αποφασίστηκε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Δήμο Σάμου) και να αναζητηθούν λύσεις που να εξασφαλίζουν τόσο τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών, όσο και τις ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Έτσι, επικαιροποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για παράσταση διαμαρτυρίας και οριστικοποιήθηκε για τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, και ώρα 2 μ.μ. στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Ένα άλλο θέμα ήταν η πρόταση που τέθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΕΔΥΕ Σάμου (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), κα Στεφανάκη και κο Χατζηλαγό, προκειμένου να προωθηθεί και μέσω του Συλλόγου μας η έκθεση παιδικής ζωγραφικής που διοργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, με θέμα το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη». Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θεωρώντας εξαιρετικά σημαντική την προώθηση των ιδεωδών της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, έκανε την πρόταση ομόφωνα δεκτή, ενώ σε επόμενη ανακοίνωση θα σας σταλούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής.

Τέλος, ορίστηκε η ημερομηνία της Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, 26 Μαΐου και ώρα 9.00, στο 3ο Δ.Σ. Σάμου. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου και ώρα 12.00 στο fax: 22730.61231 ή στο Δ.Σ. που θα γίνει την ίδια μέρα στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου στις 7.30 μ.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                         Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                               Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: