Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Απ' τα τρέιλερ της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στης -παραγραμμένης- μίζας το ανάγνωσμα

Φωτιές έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό τα δυο τρέιλερ από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους βάζουν στο στόχαστρο τους την πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποιώντας ανάμεσα στα άλλα και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο της.

Κι ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την  παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημοσίου χρέους, το αποτέλεσμα που είχαν προηγούμενες ανάλογες επιτροπές μας κάνουν να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το αν και η συγκεκριμένη επιτροπή θα κατορθώσει να επιτελέσει το έργο για το οποίο συστάθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιτροπή θα επιδιώξει να διαπιστώσει αν υπάρχουν λοβιτούρες για την διόγκωση του δημόσιου χρέους, αν έχει παραχθεί από μη νόμιμες διαδικασίες (μη νόμιμες συμβάσεις κλπ) και σε περίπτωση που τεκμηριωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους δημιουργήθηκε με παράνομες μεθόδους, θα διεκδικηθεί καλύτερα η διαγραφή του μη νόμιμου χρέους. Επίσης υπάρχουν φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που πέρα από τις πολιτικές ευθύνες ζητούν να αποδοθούν και ποινικές σε όσους συνέβαλλαν να δημιουργηθεί το παράνομο χρέος που πιθανόν διαπιστωθεί.



Αξιοσημείωτες είναι οι απόψεις του ανεξάρτητου βουλευτή Νότη Μαριά σύμφωνα με τις οποίες αν αποδειχθεί ότι το ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε παράνομα και ληφθεί μια τέτοια απόφαση από την συγκεκριμένη επιτροπή, η απόφαση αυτή είναι δεσμευτική και για τους δανειστές του ελληνικού κράτους. «Γι’ αυτό βιάζονται να ρίξουν την κυβέρνηση και να ξαναρθεί ο Σαμαράς» εκτιμάει ο Λ. Λαζόπουλος.



Απ’ ότι φαίνεται αρχίζουν να «ανοίγουν στόματα» για τις (παραγραμμένες) μίζες στο αστικό πολιτικό προσωπικό που υπέγραψε συμβάσεις –με το αζημίωτο φυσικά- για υπερκοστολογιμένες προμήθειες του ελληνικού κράτους που συνέβαλαν κι αυτές στις διόγκωση του δημόσιου χρέους.
 
Είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτά που ακούμε από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη που σημειωτέον χρημάτισε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην επιτροπή που προέδρευε διαπιστώθηκε επιβαρυντικά στοιχεία για 12 πρώην υπουργούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, Δηλαδή ότι υπήρξαν ενδείξεις ότι έλαβαν μίζες από την Ζήμενς. Η πλειοψηφία της βουλής, όμως, αρνήθηκε την συγκρότηση επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης. Με απλά λόγια δηλαδή έριξαν σφουγγάρι και βγάλαν «λάδι» τους υπουργούς που έπαιρναν μίζες.
 
Η επόμενη καταγγελία που κάνει ο ίδιος είναι επίσης συγκλονιστική. Σαν υπουργός, μας λέει, προχώρησε σε παραίτηση γιατί είχε προσφορά για να παραλάβει το ελληνικό δημόσιο  ψηφιακές παροχές 99 δολάρια η μία. Αλλά το ελληνικό δημόσιο της πλήρωσε με 900 δολάρια την μία. 
 
Να υποθέσουμε ότι ο Βαλυράκης στην συνάντηση που ζήτησε και είχε πριν μερικές μέρες με την Ζωή Κωνστανοπούλου, έδωσε τα σχετικά στοιχεία στην πρόεδρο της βουλής οπότε πρέπει να αναμένουμε νέες «βόμβες» απ’ την Ζωή;


Μετά απ’ αυτές τις αποκαλύψεις δικαιολογείται να απορεί κανείς πώς γίνεται μια χούφτα έλληνες (ανάμεσα τους αρκετοί πολιτικοί) έχουν βγάλει δισεκατομμύρια ευρώ «μαύρο χρήμα» που απέκτησαν με κομπίνες σε φορολογικούς παραδείσους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: