Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Αποτελέσματα έκτακτης Γ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου 30/3

logo syllogoy 15Τη Δευτέρα, 30/3, πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με θέματα α) την εισήγηση της ΔΟΕ για την περαιτέρω πορεία του κλάδου και β) εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών (ωράριο, άδειες, αρμοδιότητες Συλλόγου Διδασκόντων κ.ά).

Επειδή η έκτακτη Γενική συνέλευση δεν είχε απαρτία, έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Όσον αφορά την εισήγηση της ΔΟΕ υπήρξαν δύο βασικές απόψεις: από τη μία εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το πώς θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε αγωνιστική πρόταση τώρα, από τη στιγμή που δεν έχει κατατεθεί ακόμη το πολυνομοσχέδιο και από την άλλη η άποψη που έλεγε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε και ότι πρέπει άμεσα να διαμορφώσουμε πλαίσιο κινητοποιήσεων. Από τους υποστηρικτές της πρώτης άποψης ωστόσο τονίστηκε ότι η πρόσκαιρη αυτή αναμονή δε σημαίνει υπαναχώρηση. Το πλαίσιο αιτημάτων παραμένει το ίδιο και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε και σε επόμενη φάση θα συζητήσουμε πιο διεξοδικά, όταν θα έχουμε στα χέρια μας τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Παράλληλα, διατυπώθηκαν προτάσεις από συναδέλφους πέρα από τα αμιγώς συνδικαλιστικά θέματα, όπως το να γίνει εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση για τις συνθήκες του σύγχρονου σχολείου, τα καθημερινά προβλήματα της σχολικής πράξης, την παιδαγωγική ελευθερία, τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και το γενικότερο εκδημοκρατισμό του σχολείου, ως ζητήματα ουσίας για την ύπαρξη και τη συνέχεια του ίδιου του δημόσιου σχολείου, ενώ επισημάνθηκε ότι το κλειδί σε όλες αυτές οι συζητήσεις είναι αναμφίβολα η μαζική συμμετοχή, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να διατυπώνουν τις προτάσεις τους και να παίρνονται ουσιαστικά αντιπροσωπευτικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση πάνω στα θέματα των αδειών, που τώρα πλέον δίνονται από τους Δ/ντές, του ωραρίου και της αποχώρησης των εκπαιδευτικών από το σχολείο. Έγινε σαφές ότι άλλο το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και άλλο το εργασιακό. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να προσέρχεται ή να παραμένει στο σχολείο του πέρα από το διδακτικό του ωράριο, αν δεν του έχει ανατεθεί από το Δ/ντή ή το Σύλλογο Διδασκόντων συγκεκριμένο έργο (πλην του διδακτικού).

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του πρόσφατου εγγράφου της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπ/σης περί καταχώρησης όλων των υλικών των σχολείων/ νηπιαγωγείων. Η απόφαση του Δ.Σ., που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, είναι να μην συμπληρωθούν από κανένα σχολείο, αφού ήδη είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία υλικού.

Η επόμενη συνάντηση των εκπαιδευτικών έχει προγραμματισθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου στις 24 Απριλίου 2015 στις 7 μ.μ. στο 2ο Δ. Σ. Σάμου με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο πρόεδρος                                                   Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                      Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: