Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Συναντήσεις του Βουλευτή Σάμου με εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης

Την Πέμπτη 2 Απριλίου, ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ΕΠΑΛ Σάμου. Στην πολύωρη συζήτηση έγινε πλήρης και αναλυτική προσέγγιση τόσο των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στο σύστημα όσο και των βελτιωτικών προτάσεων που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο υπό σχεδιασμό πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να φέρει το Υπουργείο στη Διαρκή Eπιτροπή Mορφωτικών Yποθέσεων της Βουλής.

Σε δεύτερο χρόνο θα γίνει επί τόπου συνάντηση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον βουλευτή, για την εξέταση των χώρων και των κτιριακών υποδομών, αλλά και για μια ευρεία απεικόνιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας στις διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες τόσο τις γενικές, όσο και τις ειδικές.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Βουλευτής παραβρέθηκε και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καρλόβασι, όπου έγινε ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν ευρύτερα το Νομό, αλλά και ειδικών προβλημάτων που αφορούν την πόλη των Καρλοβασίων (τόσο στρατηγικής ανάπτυξης όσο και καθημερινών προβλημάτων).

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων ναυτεργατών του πλοίου Μυτιλήνη της εταιρείας ΝΕL. Από τον Δήμαρχο κ. Αγγελόπουλο σκιαγραφήθηκε η πρόθεση να διεκδικηθεί από τον τόπο μας, η ανάθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: