Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΚΙΣ : Διοργάνωση ψυχαγωγικής εκδήλωσης στο πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

Πρόταση συμπαράστασης στους οικονομικά εξαθλιωμένους εργαζόμενους του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», που εκτελούν επίσχεση εργασίας στο λιμάνι Καρλοβάσου, κατέθεσε η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με έργα και όχι με λόγια λύνονται πολλά προβλήματα, αρκεί να επιθυμούμε  πραγματικά να πετύχουμε το στόχο μας. Η πρόταση της ΑΚΙΣ αφορά στην ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από το Δήμο Σάμου, έτσι ώστε κατάλληλος πολιτιστικός σύλλογος να οργανώσει πάνω στο πλοίο μία ψυχαγωγική εκδήλωση με τριπλό στόχο:

1.  Να λάβει μεγαλύτερη δημοσιότητα το θέμα, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Σάμου, έτσι ώστε να επισπευσθεί η εξεύρεση λύσης προς όφελος τόσο του πληρώματος, όσο και της Σάμου, αφού η από τις 5 Φεβρουαρίου παραμονή του πλοίου στο Καρλόβασι δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στο λιμάνι.

2.  Να βρεθούν οι κάτοικοι της Σάμου στο πλευρό των εργαζομένων, δείχνοντας με έργα και όχι με λόγια την αναγκαία ηθική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.

3.   Να ενισχυθούν οικονομικά από τα έσοδα της εκδήλωσης οι οικογένειες των εργαζομένων έτσι ώστε, ακόμη και στοιχειωδώς, να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια τις άγιες ημέρες του Πάσχα. 

H  ΑΚΙΣ βρίσκεται σε αναμονή υλοποίησης της παραπάνω πρότασης και σε ετοιμότητα να προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη της ζητηθεί. 

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: