Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

14 Απρίλη: παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας (φωτο-βίντεο)

14 Απρίλη: παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας (φωτο-βίντεο)Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Απρίλη με μεγάλη επιτυχία η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-κεφαλαίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στήριξαν 16 πρωτοβάθμια σωματεία και 2 Ομοσπονδίες. Χαιρέτισαν μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, δεν δέχθηκε αντιπροσωπεία σωματείων.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Μ. Τρίτης 14/04 και της Μ. Τετάρτης 15/04 σε σούπερ μάρκετ ενώ η ΟΕΝΓΕ καλεί στις 29 Απριλίου σε συγκέντρωση στις πύλες των νοσοκομείων με τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους στη «μάχη» με τον κορωνοϊό. Ένας σημαντικός σταθμός για τα συνδικάτα θα είναι η εργατική πρωτομαγιά.

Στην κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας συμμετείχαν και στήριξαν με αποφάσεις τους τα παρακάτω σωματεία και ομοσπονδίες:

ΠΕΝΕΝ
Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο
Σωματείο Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Σωματείο Εργαζομένων PUBLIC
ΣΕΦΚ
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων -Ζεφυρίου -Φυλής
ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης -Καλλιθέας -Μοσχάτου
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παιανίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Σύλλογος εργαζομένων στο ΤΕΕ
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
ΟΕΝΓΕ
ΠΟΚΟΠΚ

14.214.9

14.314.11

14.414.12

14.514.13

14.614.8

14.1414.15

14.16

14.20

Αγωνιστές κι αγωνίστριες από εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης κι αφεντικών σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, τη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού που πρόβαλαν σαν κεντρικό αίτημα τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των εργαζόμενων του κλάδου, διαδέχθηκε κινητοποίηση σωματείων οικοδόμων κι ακολούθησε συγκέντρωση μιας σειράς σωματείων όπως η ΠΕΝΕΝ, σωματεία υγειονομικών κι εκπαιδευτικών, εμποροϋπαλλήλων, εργαζόμενων ΟΤΑ κ.α.

Την κινητοποίηση στήριξαν και μέλη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και του Συντονιστικού Νοσοκομείων.

Κοινό σημείο στους χαιρετισμούς των συνδικαλιστών/τριών ήταν η απαίτηση για προσλήψεις και χρηματοδότηση στην Υγεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, μέτρα ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους και η καταγγελία των εργοδοτικών επιθέσεις σε μια σειρά χώρους εργασίας και των εμποδίων που προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση στη συνδικαλιστική δράση με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αρκετοί ομιλητές αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 7 Απρίλη κι έβαλαν ως επόμενο μεγάλο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά, τονίζοντας ότι οι αγώνες δεν αναστέλονται μέσα στην πανδημία.

φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης/Εργατική Αλληλεγγύη www.ergatiki.gr www.sekonline.gr

14.17

14.18

14.19

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: