Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Στήριξη της εκπαιδευτικού από τα Χανιά - Τέρμα στις αυθαιρεσίες και τις πιέσεις της διοίκησης

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Πρόταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Είναι ολοφάνερο πια ότι η περίοδος της πανδημίας, με κλειστά σχολεία, αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για την υλοποίηση και το προχώρημα αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Σωρεία καταγγελιών καταγράφονται για πιέσεις, εκφοβισμούς, απειλές και άλλες ενέργειες αυθαιρεσίας, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί συνεχίσουν να στηρίζουν τους μαθητές τους με όποιον τρόπο θεωρούν αυτοί προσφορότερο, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε σχολείου.

Ένα τέτοιο περιστατικό είναι το περιστατικό μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ 08 Α.Μ στο νομό Χανίων, οποία βρέθηκε στο στόχαστρο ανυπόστατων καταγγελιών από την διευθύντρια του σχολείου της και την συντονίστρια εκπαίδευσης περί «άρνησης εκτέλεσης καθηκόντων», για την προαιρετική χρήση των πλατφορμών της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης». Μάλιστα, μετά από συνομιλία τους, η εκπαιδευτικός αντιλήφθηκε ότι η συντονίστρια είχε γνώση του περιεχομένου των email που έστειλε στους μαθητές της η εκπαιδευτικός.

Απαιτούμε:

  • Η διευθύντρια του σχολείου να ανακαλέσει το έγγραφό της άμεσα και η συντονίστρια να τοποθετηθεί δημόσια για όσα καταγγέλλονται!
  • Η ΔΟΕ να καταγγείλει αυτά τα περιστατικά και να προστατεύσει τη συναδέλφισσα από τις διοικητικές αυθαιρεσίες.
  • Απαιτούμε από τη Δ/νση Εκπ/σης Χανιών αλλά και όλες τις Δ/νσεις Εκπ/σης ΠΕ και ΔΕ να σταματήσουν τις αυταρχικές κινήσεις και πιέσεις. Καμία παρέμβαση - κρίση για τις επιλογές των συναδέλφων στον τρόπο επαφής και επικοινωνίας με τους μαθητές τους και τους γονείς τους.

Καταγγέλλουμε αυτό το περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, όπως και όλα τα αντίστοιχα που έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί από όλη την διοικητική ιεραρχία. Ακόμα δεν κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων και κάποιοι ήδη σπεύδουν στην εφαρμογή του.

Διασφαλίζουμε την παιδαγωγική ελευθερία και την ελευθερία επιλογής των εκπαιδευτικών στα μέσα και τους τρόπους που επιλέγουν για την επικοινωνία με τους μαθητές και τους γονείς τους.

Όπως έχουμε επανειλημμένως  επισημάνει οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την ασύγχρονη ή σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» μέσω συγκεκριμένων πλατφορμών δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ - ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Μαρία Δάλλη - Αντώνης Κακαγιάννης

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Διαβάστε εδώ και την καταγγελία της ίδιας της εκπαιδευτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: