Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Καθυστερούν αδικαιολόγητα οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου


Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, όσον αφορά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στη Σάμο (δεδομένου ότι σε άλλα ΠΥΣΠΕ έχουν ήδη γίνει), σας ενημερώνω ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου αποφάσισε ετσιθελικά την καταχώρηση των στοιχείων σας στο online σύστημα του Υπουργείου e-datacenter!!!

Αυτή είναι μια εξωφρενική εξέλιξη, πρώτον γιατί δεν ήταν κάτι υποχρεωτικό (άρα δείχνει το σκεπτικό της Διοίκησης) και δεύτερο, γιατί με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά καταργείται το ΠΥΣΠΕ και φυσικά καθυστερούν αδικαιολόγητα οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο Νομό Σάμου.

Η ενημέρωση την οποία είχα από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης είναι ότι ενώ έχουν έρθει οι καταστάσεις των εκπαιδευτικών με τις τοποθετήσεις στα σχολεία της Σάμου, καθυστερεί το Γραφείο της Ικαρίας και η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ δεν προβλέπεται πριν τις 8 Ιουνίου.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι :

1. Δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ να γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας.
2. Απαξιώνει η Διοίκηση τα υπηρεσιακά Συμβούλια και ειδικά το ρόλο των αιρετών με το να δίνει το δικαίωμα στο Υπουργείο Παιδείας να κάνει το ίδιο τις τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες του Νομού Σάμου.
3. Η Δ/ση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου έχει ήδη τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
4. Δημιουργούμε εκπαιδευτικούς δύο (;) ταχυτήτων, αφού μέχρι να γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ορισμένοι ενδεχομένως να ξέρουν πλαγίως το πού τοποθετήθηκαν.
5. Τέλος, αν δεν είχε προηγηθεί η παραπάνω καταχώρηση από τη Δ/νση, οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών θα είχαν πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την 1η Ιουνίου.

Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826- 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: