Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Λιμενεργάτες στην Καλιφόρνια αρνήθηκαν να εκφορτώσουν ισραηλινό πλοίο

.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, λιμενεργάτες την Ένωσης Longshoreman, αρνήθηκαν να εκφορτώσουν πλοίο που μεταφέρει προϊόντα από το Ισραήλ στην Καλιφόρνια. Η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από μια ομάδα φιλειρηνικών οργανώσεων στην περιοχή Oakland και υποστηρίχθηκε από την Longshoreman. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους αντίδραση στις ΗΠΑ.

Το φορτηγό πλοίο Zim Lines αναμενόταν να φτάσει στις 06:00 το πρωί τοπική ώρα, αλλά ουδέποτε προσέγγισε τελικά το λιμάνι. Οι διαδηλωτές παρέμειναν, ωστόσο, στην προβλήτα μέχρι το απόγευμα, τονίζοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι το πλοίο δεν θα μπορεί να εκφορτώσει το εμπόρευμα για τουλάχιστον 24 ώρες.


Περίπου 500 εργαζόμενοι, καθώς και απλοί πολίτες, πραγματοποίησαν πορεία στο λιμάνι του Oakland, την ώρα που είχε προγραμματιστεί η άφιξη του ισραηλινού πλοίου, φωνάζοντας «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν διαπράττεις πράξεις πειρατείας, αν επιτίθεσαι και δολοφονείς πολίτες, αν χτίζει έναν τοίχο του απαρτχάιντ, αν ορίζει έναν ρατσιστή υπουργό όπως ο Λίμπερμαν που ζητά την απέλαση όλων των Παλαιστινίων, τότε δεν θα τιμήσουμε το φορτίο σου εδώ στο λιμάνι του Oakland» δήλωσε ένας από τους διαμαρτυρόμενους.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: