Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις 10μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Με κλιμακούμενη ένταση –και μέσα στο καλοκαίρι- συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της αγριότητας ενάντια στη νεολαία, τους Εκπαιδευτικούς, όλο το λαό.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που καταθέτει στη Βουλή που αφορά και το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα προβλέπει εφαρμογή του ορίου ηλικίας των 65 χρόνων για όλους, άνδρες και γυναίκες από το 2013!

Ταυτόχρονα, με τη μέθοδο του διαχωρισμού σε «βασική» και «αναλογική» σύνταξη και με το νέο ποσοστό αναπλήρωσης (1,2% από 2%) η σύνταξη γίνεται ένα επίδομα κηδείας για τους απόμαχους της δουλειάς. Από την εξίσωση της αθλιότητας που επιβάλλει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, δεν διαφεύγει καμιά κατηγορία εργαζομένων: μητέρες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, όλες και όλοι μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη που κατασκεύασε το διαβόητο μνημόνιο της τρόϊκας!

Παράλληλα και μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο οι διατάξεις για τη «ρύθμιση εργασιακών θεμάτων» ανατρέπουν τις πιο στοιχειώδεις και βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Υπερδιπλασιάζονται –«με το νόμο»- οι απολύσεις και μειώνεται δραστικά η αποζημίωση για αυτές. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Εισάγεται επίσημα η εργασία ανηλίκων (από 15 χρονών!!), την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έχει το θράσος να χρησιμοποιεί το σλόγκαν «πρώτα ο μαθητής» και να μας παρουσιάζει την «αυτοααξιολόγηση» σαν διαδικασία «βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου»!

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει τοπίο κοινωνικής κόλασης για τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκή εργατική οικογένεια και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς. Μας το επιβεβαιώνει κάθε μέρα όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτή η πολιτική μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί μόνο από ένα γενικευμένο-παρατεταμένο, λαϊκό-εργατικό ξεσηκωμό.

Αυτή την αναγκαιότητα πρέπει να υπερασπίσουμε και να αναδείξουμε στην γενική απεργία της 29 Ιούνη, κόντρα στους σχεδιασμούς της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που περίμεναν, το κατακαλόκαιρο για να την κηρύξουν. Ο στόχος της ανατροπής των μέτρων της βαρβαρότητας, η πάλη για την ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων γιατί είναι ανάγκη ζωής για αυτούς!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 29/6,
στις 10μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΕΛΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: