Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ;


Πληροφορηθήκαμε σήμερα από Σχολικούς Συμβούλους της Αθήνας και της επαρχίας ότι με προφορική εντολή το Υπ. Παιδείας τους καλεί να επιλέξουν οι ίδιοι τα σχολεία που θα ενταχθούν πιλοτικά στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης»!

Είναι φανερό ότι -μπροστά στην ομόθυμη άρνηση των Συλλόγων Διδασκόντων ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ των Σχολείων της χώρας να ενταχθούν εθελοντικά στο πρόγραμμα- η πολιτική ηγεσία του υπουργείου περνάει σε αυταρχικές πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όπως ακριβώς έπραξε και με τον ορισμό των 800 πιλοτικών δημοτικών σχολείων, χρησιμοποιώντας σαν όργανα κρούσης τους Σχολικούς Συμβούλους!

Ευχόμαστε να διαψευστούμε… Αν όχι, καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να μην υπακούσουν σε οποιαδήποτε τέτοια ή παρόμοια αντιδημοκρατική «παρότρυνση»-εντολή και τους Συλλόγους Διδασκόντων να εμείνουν μέχρι τέλους στην άρνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «αυτοαξιολόγησης», σύμφωνα και με την απολύτως τεκμηριωμένη [πολιτικά-παιδαγωγικά-επιστημονικά] πρόσφατη απόφαση της ΓΣ των ΕΛΜΕ [απόφαση που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία].

Σε κάθε περίπτωση το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της ΕΕ, στις ηγεσίες δηλαδή των υπουργείων, να διαλύσουν – κατηγοριοποιήσουν – ιδιωτικοποιήσουν τα δημόσια σχολεία.

ΑΘΗΝΑ 10/6/2010
paremvaseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: