Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Βενεζουέλα: Εθνικοποίηση αλυσίδας σούπερ-μάρκετ

.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες εγκαινίασε μια αλυσίδα σούπερ-μάρκετ που η κυβέρνησή του εθνικοποίησε νωρίτερα εφέτος από έναν όμιλο Γαλλικών και Κολομβιάνικων συμφερόντων, και σχολίασε ότι ήδη παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερα έσοδα και κέρδη.
Ο Τσάβες είπε ότι η αλυσίδα των 40 πολυκαταστημάτων προστίθεται σε ένα μεγάλο κατάλογο κρατικών κέντρων διανομής τροφίμων που λειτουργούν στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Οι αλυσίδες σούπερ-μάρκετ Exito και Cada, πλειοψηφικός μέτοχος των οποίων ήταν ο Γαλλικός όμιλος Casino, κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση των τιμών των τροφίμων και εναρμονισμένες πρακτικές και εθνικοποιήθηκαν την 20ή Ιανουαρίου. Άνοιξαν ξανά υπό κρατική διεύθυνση.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι οι χαμηλότερες τιμές των προϊόντων που εισήχθησαν στα καταστήματα υπό κρατική διεύθυνση οδήγησαν στην αύξηση των πελατών τους κατά 30% και των κερδών τους κατά 39%. "Ο σοσιαλισμός είναι καλύτερος από τον καπιταλισμό και αυτό αποδεικνύουμε", είπε ο Τσάβες μιλώντας στα διευθυντικά στελέχη της αλυσίδας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: