Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΔΟΕ: Να παύσει τώρα κάθε δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων δε θα περάσει 

Στις 29/3/2017 εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση της συναδέλφισσας Παπαδοπούλου Ελισάβετ κατά της ποινής προστίμου στέρησης αποδοχών 6 μηνών (7.500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε το 2013 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και της θέσης της σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της). Στη δίωξη αυτή η συναδέλφισσα είχε πλήρη ηθική, συνδικαλιστική και οικονομική κάλυψη από τη Δ.Ο.Ε.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ελ. Παπαδοπούλου και απαιτούμε την πλήρη αποκατάστασή της. Δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται οι αγώνες και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της συναδέλφου.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της (29/3/2017) και ώρα 9 π.μ. στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης)  και κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας από 8 π.μ. – 11 π.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων
Από τη Δ.Ο.Ε

Συμπαράσταση και από την ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και την από 27/03/2017 ανακοίνωση της ΔΟΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό Ελισάβετ Παπαδοπούλου, της οποίας η ένσταση κατά της πρωτόδικης ποινής (στέρηση αποδοχών 7.500 ευρώ) εκδικάζεται την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η δίωξη σε βάρος της τότε αιρετού του ΠΥΠΣΕ Λακωνίας ασκήθηκε το 2013 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», με βάση το τότε ισχύον πειθαρχικό δίκαιο. Επισημαίνουμε ότι σε αυτή τη δίωξη, η εκπαιδευτικός είχε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δηλώνουμε και τώρα την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου και απαιτούμε την πλήρη αποκατάστασή της. Δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται οι αγώνες και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της συναδέλφου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η ΔΟΕ την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, στις 09:00 έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λεωφ. Βουλιαγμένης 101 – 103, αίθουσα Πειθαρχικού Συμβουλίου, 4ος όροφος).


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: