Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Ερώτημα προς τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ, λόγω σφάλματος καταχώρησης των εκπ/κών στο σύστημα «ΔΙΑΣ»

Σας ενημερώνουμε ότι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, που μισθοδοτούνται από τη ΔΙΠΕ Σάμου, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη μισθοδοσία τους που τους γνωστοποιήθηκε μέσω εγγράφου από την υπηρεσία.
Σ αυτό το έγγραφο που στάλθηκε  από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου σε αρκετούς συναδέλφους (ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν κοινοποιηθεί στο Σύλλογο)  τους ζητείται επιστροφή χρημάτων, λόγω σφάλματος καταχώρησής τους στο σύστημα «ΔΙΑΣ» ως παλαιών ασφαλισμένων (πριν το 1993), ενώ ήταν νέοι ασφαλισμένοι.


Τα ποσά, που ζητούνται να επιστραφούν από 1-1-12 έως 30-3-2017 λόγω διαφορετικών κρατήσεων σε ΤΠΔΥ, ΤΕΑΔΥ και Δημόσιο, ανέρχονται σε 4-5 χιλιάδες ευρώ ανά συνάδελφο.
Πρέπει να τονιστεί ότι:
1. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει  υπαιτιότητα των συναδέλφων στη λάθος καταχώρηση από τη Δ/νση Α/θμιας, αλλά συνέβη από 1/1/2012, όταν έγινε η ένταξη όλου του προσωπικού της ΔΙΠΕ Σάμου στο σύστημα ΔΙΑΣ.
2. Στα μισθοδοτικά σημειώματα πριν το 2014 δεν υπήρχε η ένδειξη «παλαιός» ή «νέος ασφαλισμένος»
3. τα χρήματα τους τα ζητούν εντόκως και σε συγκεκριμένες δόσεις σύμφωνα με το υπ.αριθ.2/61551/002/21-06-2014 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σε περίπτωση συμφωνίας του υπαλλήλου, ζητούν σχετική υπεύθυνη δήλωση), διαφορετικά θα εφαρμοστούν όσα ορίζονται στον Κ.Ε.Δ.Ε Ν.Δ.3656/74 (ΦΕΚ 90/1974)
Ως εκ τούτου και με επίγνωση του επείγοντος του ζητήματος, που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες των συναδέλφων (ιδιαίτερα στις μονογονεϊκές),  παρακαλούμε να προωθήσετε το ζήτημα στη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ, ώστε να έχουμε άμεσα (το αργότερο  έως 10 Μαρτίου, λόγω προθεσμιών) μια γνωμοδότηση για το πώς θα πρέπει να πράξουν οι συνάδελφοι, αν υπάρχει η δυνατότητα παραγραφής ή, σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης με άλλο τρόπο (π.χ. 100 δόσεις ή και παραπάνω).
Συνημμένα σας στέλνουμε προς ενημέρωσή σας και τμήμα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Σάμου (το ποσό που αναγράφεται διαφέρει από συνάδελφο σε συνάδελφο) και για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: