Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου και στο συλλαλητήριο των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 12:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε για τις 10 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ, καθώς και στο συλλαλητήριο των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου στις 12:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ανακοίνωσαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων θα πραγματοποιηθούν ως τις 19 Φλεβάρη, για να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως: πάγωμα ή και μείωση μισθών, ασφαλιστικό, υπηρεσιακές μεταβολές, κλπ. και η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ της χώρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα,  22 του Φλεβάρη στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Η ΟΛΜΕ προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν ως τις 29 Γενάρη:
  • 24ωρη απεργία, μαζί με τη ΔΟΕ, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου (προτεινόμενες ημερομηνίες για τις 5 ή 8 Μαρτίου).

  • Εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ από τον κλάδο για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον κατατεθεί νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα (προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αποκέντρωση και περιφερειακότητα) που βρίσκουν τον κλάδο αντίθετο.
  • Νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μετά τις 10 Μαρτίου για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: