Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αγωγή του ΟΣΚ κατά δασκάλων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, ζητώντας το αστρονομικό ποσό των 964.662,5 € για τον τραυματισμό μαθητή



Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) με την από 30-9-2008 αγωγή του, η οποία κατατέθηκε στο πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στρέφεται μεταξύ των άλλων κατά των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, απαιτώντας από αυτούς το ποσό των 964.662,5 €, ύστερα από αγωγή που έκαναν εναντίον του ΟΣΚ οι γονείς του μαθητή Ανδρέα Πατσόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στο σχολείο, στις 17 Ιανουαρίου 2005.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, κυρία Υπουργέ, επισημαίνει με έγγραφό της η ΔΟΕ, να κατηγορούνται εκπαιδευτικοί των Δημόσιων Σχολείων της χώρας μας και να σύρονται στα Δικαστήρια από τον ΟΣΚ, εξαιτίας ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, τη στιγμή που εκτελούσαν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους.

Είναι πρωτοφανές ο ΟΣΚ (μέχρι πρότινος Δημόσιος Οργανισμός) να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του , αλλά ως Α.Ε. να τις μεταθέτει σε πρόσωπα όπως οι εκπαιδευτικοί και να στρέφεται δικαστικά εναντίον τους απαιτώντας απ’ αυτούς το αστρονομικό ποσό των 964.662,15€!!! Ας αναζητήσουν αλλού τα Golden Boys και όχι στους δασκάλους.

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Γ. Γραμματέα,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ομόφωνη χθεσινή (11/1/2010) απόφασή του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του σχολείου που διώκονται, και σας καλεί να παρέμβετε άμεσα στον ΟΣΚ για να σταματήσει η δίωξη εναντίον των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν την αναγνώριση και τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας για την υπευθυνότητα με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Μπράτης Δημήτρης    Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δείτε τα σχετικά έγγραφα: 
http://www.doe.gr/2010/osk2010.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: